Premiera spectacolului ”Karpilevski” de Jacob Weitzner, la Teatrul Mic

ian. 21st, 2016 | By | Category: Eveniment

Luni, 1 februarie 2016, ora 19.00, la Teatrul Mic, va avea loc premiera spectacolului ”Karpilevski” de Jacob Weitzner. Un spectacol al Teatrului Evreiesc de Stat, în regia lui Ștefan Iordănescu.

Distribuția:

Dumnezeu: Andrei Finți

Luiza: Roxana Guttman

Secretara: Monia Pricopi

Hanne, Video-Rabin: Natalie Ester

Karpilevski: Mircea Dragoman

Satan: Anka Levana

Gabriel: Marius Călugărița

Țimblrknop: Mircea Drîmbăreanu

Nasalovici, Flatfoot: Mihai Prejban / Cătălin Stelian

Garlictail: Viorel Manole

Faith Bigtuches: Cristina Cîrcei

Scenografia: Dorothea Iordănescu

Coregrafia: Lorette Enache

Muzica: Ildiko Fogarassy

Light design: Lucian Moga

Video design: Cinty Ionescu

Gen: Comedie

Limba: Engleză și idiș

Durata: 60 minute (fără pauză)

Sinopsis:

Aventurile unui dramaturg devin material excelent pentru farsă. Spectacolul este o farsă despre un mărunt politician evreu, poet de mâna a treia, care moare în braţele unei prostituate. Îngerul Gabriel şi Satana îl apără şi îl persecută postum. Pentru a-i rezolva cazul, Dumnezeu îl înzestrează pe Abraham Karpilevski cu talent şi-l trimite înapoi pe pământ pentru a scrie o piesă şi a o monta pe Broadway. Rezultă o privire satirică asupra politicii, culturii şi teatrului contemporan. Procesul lui Karpilevski pe pământ valorifică o piesă bine scrisă, inteligentă, cu ecouri filosofice şi politice.

teatrul-evreiesc.com.ro/portfolio/karpilevski/

Număr de vizualizări :990


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro