Aniversarea Unirii Principatelor Române, la ICR Praga

ian. 20th, 2016 | By | Category: Eveniment

Vineri, 22 ianuarie 2016, orele 19:00, la sediul ICR Praga din Nerudova 5 (Mala Strana, 11800 Praga 1), Ambasada României în Republica Cehă şi Institutul Cultural Român din Praga, alături de reprezentanţi marcanţi ai românilor din Praga, Cercul Cultural Româno-Austriac UNIREA din Wiener Neustadt, Austria și Parohia Sf. Arhanghel Mihail și Binecredinciosul Voievod Ștefan Cel Mare și Sfânt din Praga 5, organizează o serie de acţiuni cu caracter evocator prilejuite de aniversarea Unirii Principatelor Române. Programul propus cuprinde secvenţe artistice realizate de interpreţii de muzică populară Maria Neag şi Răzvan Roşu, proiecţia, în premieră, a filmului documentar ”Un arbore la mijloc de lumi – Constantin Brâncuşi ” al realizatorului Horia Muntenus şi o expoziţie tematică a graficienei Cristina Oprea.

Intrarea liberă pentru toți cei interesați. Vă rugăm să confirmați prezența pe adresa praga@icr.ro

Totodată, în încercarea de a recupera o parte a acestei memorii a istoriei într-o manieră interactivă, vă invităm să parcurgeţi chestionarul de mai jos. ICR Praga îi va premia, printr-o selectare aleatorie, pe respondenții cu cele mai bune rezultate.

testmoz.com/642152

24 ianuarie reprezintă, în memoria colectivă a românilor, o zi solemnă care aduce în focarul conştiinţei un eveniment istoric de mare însemnătate: Unirea Principatelor Române, înfăptuită în anul de grație 1859, când Alexandru Ioan Cuza a fost ales, în unanimitate, deopotrivă domnitor al Moldovei, la 5 ianuarie, și al Țării Românești, la 24 ianuarie.

Număr de vizualizări :655


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro