Salonul de design şi artă contemporană – Anniversaire – ediţia a treia

dec. 9th, 2015 | By | Category: Postcard

Între 7 şi 23 decembrie 2015  salonul de artă şi design Anniversaire şi-a deschis porţile. Anul acesta Galateca sărbătoreşte finalul de an sub auspiciile cifrei 3: Anniversaire ediţia a 3-a, 3 ani de Galateca şi lansarea shopului online neogalateca.com.

Anniversaire, singura manifestare de acest gen ce îmbină arta şi designul într-un concept autentic, a devenit deja o tradiţie pentru cei ce îşi doresc să dăruiască cadouri de autor cu ocazia sărbătorilor.Tema aleasă în acest an: REGALITATEA.

Artiştii şi designerii prezenţi în cadrul expoziţiei au creat colecţii inspirate de valorile româneşti, Regina Maria, Casă Regală. Peste 30 de artişti şi designeri consacraţi, dar şi tineri absolvenţi sunt prezenţi în cadrul salonului: Daniela Fainis, Aurel Tar, Mihai Zgondoiu, Obie Platon, Ioana Sisea, Alexandra Abraham, Vika Tonu, Alexandru Nimurad, Anca Dragu, Mădălina Andronic, Alina Mărgulescu, Chrisa Dobreanu, Dorina Horatau, Laura Bonciu, Irina Neacşu.

Obiectele de design expuse, precum cele realizate de Dorina Horătău sau Chrisa Dobreanu, au o componentă specială din punct de vedere al materialelor, acestea fiind realizate cu materiale textile 100% româneşti provenite de la ultima fabrică de ţesături naturale – Prodin. Un alt exemplu sunt hainele Alinei Mărgulescu realizate din borangic, ţesut în România, provenit de la singura crescătorie de viermi de mătase din judeţul Vâlcea.

Pe de altă parte, în zona de artă, nu lipsesc umorul şi integrarea în tema regală: “În lucrarea “Briganda Bond our Bond” – 2015,  „cheia de boltă” a seriei este dată de inserarea imaginii lui Florin Piersic în distribuţia Bond. Am considerat că rolul făcut de Florin Piersic din filmul românesc “Racolarea” din 1985  este similar cu rolurile Bond….cu alte cuvinte într-o oarecare măsură Agentul 5 a fost un “007” românesc”, a declarat artistul vizual Aurel Tar.

Printre surprizele pregătite este şi lansarea shopului online NeoGalateca.com, unde veţi găsi obiecte de artă, design, fashion, colecţii capsulă şi unicate. Astfel ne dorim să venim mai aproape de iubitorii de frumos, iar în perioada 7 şi 23 decembrie 2015, pentru fiecare achiziţie online veţi beneficia de un discount special de 15%.

În acest an, Anniversaire va cuprinde şi un corner dedicat obiectelor pentru copii.

Pe lângă cadourile de artă şi design românesc, pictură, sculptură, design de obiect sau vestimentar, bijuterie de autor, grafică, printuri, instalaţii, ilustraţii, lucrări din ceramică şi sticlă, la preţuri accesibile, am pregătit un corner cu dulciuri, cafea şi mirodenii, workshopuri de design floral şi evenimente. Din această expoziţie nu putea lipsi parfumul reginei”Quelques Fleurs Royale” creat de „Houbigant” un parfum absolut unic, care completa într-o manieră desăvârşită ţinuta ei plină de distincţie.

Un alt punct de atracţie este şi camera de autor „Quasar”, ce reuneşte o selecţie de lucrări a artistului vizual Obie Platon, cunoscut pentru limbajul vizual complex, distinct şi variat, ce îi defineşte arta murală, picturile experimentale, sculpturile şi instalaţiile conceptuale.

La Anniversaire celebrezi  în stil regal şi intri în atmosfera sărbătorilor.

Program  Ma – V 12:00-20:00; S 11:00 – 19:00. Intrare liberă

Număr de vizualizări :701


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro