NOIMA in Karlsruhe

dec. 2nd, 2015 | By | Category: Postcard

În perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2015, spaţiul V8 Plattform din Karlsruhe www.viktoria8.de / a găzduit expoziția proiectelor artistice independente iar Fundaţia Interart Triade din Timişoara reprezentată de către doamna Sorina Jecza, Centrul Cultural German din Timişoara şi „Grupul NOIMA“ din Timişoara format din pictorii Sorin Scurtulescu, Andrei Rosetti, Ciprian Bodea, Cosmin Frunteș, Dan Gherman www.noima.ro/ au reprezentat România. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Projektraum Donau“, inițiat și coordonat de Dr. Swantje Volkmann, referent cultural pentru sud-estul Europei la Muzeului Central al Şvabilor Dunăreni din Ulm. Expoziția din Karlsruhe a fost realizată în colaborare cu grupul de artiști care fac parte din V8 Plattform Karlsruhe www.viktoria8.de /.

Proiectele artistice independente cunoscute în spațiul german sub numele de “Projekträume” sunt un mijloc dovedit de interconectare între artiști, de schimb de experiență și de prezentare a artelor plastice. Aceste spații-proiect sunt folosite pentru expoziții, ateliere și spectacole artistice individuale, având ca punct de pornire dorința artiștilor de a-și prezenta lucrările altor artiști. Din valorile Europei au făcut parte dintotdeauna diversitatea culturilor care o compun, precum și varietatea limbilor vorbite, iar exact această diversitate a spațiului dunărean, în special bogăția artistică a regiunii, este cea care stă la baza acestui proiect.

Organizatori: Dr. Swantje Volkmann, referent cultural pentru sud-estul Europei la Muzeului Central al Şvabilor Dunăreni din Ulm; Ministerul pentru Știință, Cercetare și Artă Baden Württemberg; Donau.Büro Ulm/Neu-Ulm.

V8 Plattform, Karlsruhe www.viktoria8.de/

Friday Exit, Vienna www.fridayexit.at/

Grupul NOIMA, Timişoara www.noima.ro/

POPUP PROJECT, Osijek popupos.blogspot.co.at/

Atelier Kafeto, Sofia

Approach Art Association, Pécs

V8 Plattform, Viktoriastrasse 8,  76133 Karlsruhe, www.viktoria8.de /

Număr de vizualizări :732


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro