Locurile rezervate pentru întâlnirea cu Jeff Kinney de la Bucureşti, epuizate la câteva ore de la anunţarea evenimentului, au fost suplimentate

dec. 2nd, 2015 | By | Category: Postcard

La cinci ani de la apariția primei traduceri în română din seria „Jurnalul unui puști”, Jeff Kinney, cel care a găsit formula câștigătoare pentru a-i apropia pe copii de lectură, vine la București în cadrul turneului mondial de promovare a volumului 10, intitulat OLD SCHOOL GLOBAL TOUR FAN FERVOR. Locurile iniţiale rezervate pentru întâlnirea  cu Jeff Kinney de la Bucureşti (duminică, 6 decembrie 2015, ora 10:00, la Biblioteca Naţională a României) au fost suplimentate, întrucât s-au epuizat chiar în ziua lansării primului comunicat de presă.

Povestea „Jurnalului unui puști” începe în 2004, pe site-ul FunBrain.com, unde devine un hit absolut, cu 20 milioane de vizualizări. Trec trei ani până la apariția în librării, pe 1 aprilie 2007, a primului volum din serie, care intră în lista bestsellerurilor The New York Times. Din acest moment, cartea începe să fie exportată peste ocean, fiind primită cu brațele deschise de publicul britanic și tradusă pe tot globul. Greg Heffley, personajul principal al cărților, începe să cucerească lumea și imaginația copiilor.

„Editura Arthur a crescut împreună cu Jurnalul unui puști, iar faptul că i-am văzut pe copii devorând aventurile lui Greg Heffley, ne-a încurajat să ne diversificăm oferta editorială și să căutăm să le oferim copiilor cărți care să-i pasioneze cu adevărat” – au declarat reprezentanţii editurii. În 2010, primul volum din „Jurnalul unui puști” este publicat în română, în traducerea Andrei Matzal. Urmează alte trei volume, moment în care se petrece o explozie a vânzărilor, cărţile lui Jeff Kinney devenind bestseller-uri absolute în domeniul literaturii pentru copii din România. Librăriile sunt luate cu asalt de către fanii care așteaptă cu sufletul la gură apariția unui nou episod din aventurile lui Greg Heffley.

O simplă căutare pe youtube ne arată zeci de clipuri înregistrate de fanii din România, în care aceștia prezintă seria de cărți și povestesc aventurile care i-au amuzat cel mai tare.

Luând în calcul doar cifrele de la începutul lui 2011, seria „Jurnalul unui puști” crește constant în topul vânzărilor: în 2015, Editura Arthur a depăşit, după unsprezece titluri publicate, la cifra de 500.000 exemplare vândute în România și în Republica Moldova, cifrele impresionate, dacă le raportăm la orice apariție editorială de pe piața de carte din România.

Parteneri: Biblioteca Națională a României, Cartepedia.ro, emag, Carrefour România, Asociația Flower Power, Hilton Athénée Palace, Librăriile Diverta, Grupul Librarium, Ordinul povestitorilor, Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, Inmedio, Avenor College, Radio ItsyBitsy, Totul despre mame, Hyperliteratura, Bookaholic, Bookblog, Semne bune

Număr de vizualizări :842


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro