Lansarea numărului special al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 200-201, din noiembrie-decembrie 2015

dec. 8th, 2015 | By | Category: Postcard

Joi, 10 decembrie 2015, la ora 17:00, în librăria Cărturești de la Palas Mall Iași, va avea loc lansarea numărului special al revistei TIMPUL. Vor participa: Daniel Șandru, George Bondor, Gabriel Cheșcu, Constantin Chiriac și Doris Mironescu.

Daniel Șandru, directorul revistei TIMPUL: „Ca și anul trecut, în ideea susținerii Campaniei Oamenii Timpului, ce se va finaliza cu Gala Extraordinară de pe 12 decembrie, revista de cultură contemporană Timpul va cumula numerele pentru lunile noiembrie, respectiv decembrie într-o ediție specială, ce va apărea în format caiet, urmând a fi lansată pe data de 10 decembrie. Cititorii noștri vor putea regăsi, în paginile acestui număr dublu, special, pe lângă rubricile deja consacrate, o prezentare a Campaniei Oamenii Timpului, precum și analize retrospective asupra anului 2015, cu privire la domeniul literaturii, al filosofiei, al politicii, al cinematografiei și al teatrului, al arhitecturii, al muzicii. Suntem convinși că și ediția specială din 2015 se va bucura de aprecierea publicului cititor, așa cum s-a întamplat și anul trecut, când am lansat acest concept editorial.”

Editorialul numărului special este semnat de Daniel Șandru, directorul revistei TIMPUL. Intitulat „Zece pentru Nord-Est+”, articolul se referă la Campania „Oamenii Timpului”, un eveniment inițiat de revista TIMPUL și de Asociația Revistei TIMPUL și ajuns deja la a doua ediție.

În paginile de Actualitate, Andrei Giurgia realizează o retrospectivă a celor mai reprezentative evenimente culturale care s-au desfășurat în 2015. Filmul, teatrul, muzica și literatura se numără printre domeniile care au fost surprinse mereu în paginile de actualitate ale revistei TIMPUL.

Sinteza politică a profesorului Sorin Bocancea, din paginile POLIS ale revistei TIMPUL, se desfășoară sub titlul „2015: anul crizelor”. Citiți articolul pentru a vedea care sunt șansele pe care anul 2016 le poate aduce.

În paginile FOCUS, coordonate de Radu Vancu, citiți, în acest număr special, o anchetă asupra  celui mai recent volum de eseuri semnat de Horia-Roman Patapievici, „Partea nevăzută decide totul”. Opiniile sunt semnate de Andrei C. Șerban, Ioan Șerbu, Angelo Mitchievici și Dan-Liviu Boeriu.

Problema dreptății se află în centrul dezbaterilor oferite de paginile de FILOSOFIE ale revistei TIMPUL, pagini coordonate de George Bondor. Articolele sunt semnate de Cristian Moisuc, Elvira Groza, Ștefan-Sebastian Maftei și Bogdan Olaru.

Primul interviu al numărului special este realizat de Daniel Șandru cu Alteța Sa Regală Princepele Radu al României. Andrei Giurgia semnează interviul cu actorul Teodor Corban.

În paginile de proză, descoperiți un fragment din romanul „Vrum-vrum”, de Cristina Frîncu, care a apărut la Adenium. Cartea a câștigat Concursul de Debut „Adenium Start”, ediția 2015, secțiunea proză. Ediția specială a revistei TIMPUL continuă cu paginile de poezie și teatru.

În pagina EXCLUSIV, Adina Scutelnicu scrie despre Galeria Cavin‑Morris, una dintre cele mai neobișnuite și mai bine cotate galerii de artă din lume, care promovează un gen ignorat, din afara canoanelor contemporaneității (arta non‑mainstream/outsider), și artiști autodidacți.

În paginile revistei TIMPUL citiți și alte articole semnate de Andi Mihalache, Constantin Piștea, Claudiu Komartin, Angelo Mitchievici, Dana Țabrea, Dragoș Dascălu, Maria Bilașevischi, Cristian Nae, Stanca Ioana Ursu, Daniel Cristea-Enache, Roxana Patraș, Teodora Manea, Mioara Anton, Dan Pavel, Petre-Emil Juverdeanu, Lucian Dîrdală, Bogdan Călinescu, Lavinia Maria Pruteanu, Stelian Dumistrăcel, Radu Vancu.

George Bondor, redactor-șef al revistei de cultură contemporană TIMPUL: „La final de an vom avea din nou un număr dublu, care va apărea în ediție de lux, marcând astfel atât Gala Oamenii Timpului, cât și intrarea în al 140-lea an de existență a revistei Timpul. În acest număr consistent vor fi analizate evenimentele culturale și politice recente, dar totodată editorii coordonatori și cronicarii permanenți ai revistei vor realiza retrospective ale anului cultural 2015. Este momentul bilanțului de la finalul anului, un an mai agitat decât ne-am fi așteptat, cu o bună agitație din perspectivă culturală, însă cu o nedorită avalanșă de evenimente în plan social-politic. În aceste vremuri tulburi, TIMPUL își propune să continue politica editorială de promovare a adevăratelor valori și de analiză echidistantă a lumii de azi, uzând de bunul simț critic.”

Numărul special al revistei TIMPUL va fi lansat joi, 10 decembrie 2015, la ora 17:00, în cadrul librăriei Cărturești de la Palas Mall Iași. Vor participa: Daniel Șandru, George Bondor, Gabriel Cheșcu, Constantin Chiriac și Doris Mironescu.

Număr de vizualizări :576


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro