Lansarea albumului ”Descriptio Danubii”, la Institutul Cultural Român

dec. 11th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marți, 15 decembrie 2015, ora 11.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București) va avea loc lansarea albumului bilingv ”DESCRIPTIO DANUBII. Hărțile Dunării în patru secole de cartografie/ Maps of the Danube Spanning Four Centuries of Cartography”, publicat în parteneriat de Editura ICR și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Ediția este semnată de Ovidiu Dumitru și Adrian Năstase. Lucrarea va fi prezentată de acad. Răzvan Teodorescu.

Albumul valorifică într-o concepție vizuală de excepție piese rare aflate în patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi,  unul dintre puținele muzee cu specific cartografic din Europa și din lume.  Cele 86 de  hărți ale  Dunării europene prezentate în volum sunt creația marilor  maeștri cartografi aparținînd  diverselor epoci și școli,  de la Münster, Vischer, Ortelius pînă la cartografi mai recenți, din seolele al XVIII-lea și al XIX-lea – Homann, Nicolas de Fer,  Hasius, Wolf, Fesca ș.a. Hărțile și gravurile vechi, repere ale evoluției României și a celorlalte națiuni în context european, constituie un veritabil document istoric, geografic și cultural. Consultantul științific al lucrării este prof. Ion Ciortan,  expert cartograf, iar versiunea în limba engleză a fost realizată de Samuel Onn.

Număr de vizualizări :925


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro