Întâlnire, prin Skype, cu scriitoarea americană Elizabeth Gilbert

dec. 18th, 2015 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, de la ora 17.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu din București va avea loc o întâlnire (via Skype) cu Elizabeth Gilbert și cu invitatele Editurii Humanitas: Andreea Raicu, Ana-Maria Caia, Mihaela Frank, Ioana Bâldea Constantinescu și Anca Bărbulescu. Dicuțiile vor porni de la cel mai recent volum al scriitoarei americane, ”Lecții de magie. Cum să-ți cultivi creativitatea”, bestseller New York Times.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la numărul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 80 de locuri disponibile, până la data de 19 decembrie 2015, ora 15.00.

„Creativitatea este sacră şi nu este sacră.  

Ceea ce creăm contează enorm şi nu contează deloc.
Trudim singuri şi suntem însoţiţi de spirite.

Suntem îngroziţi şi suntem curajoşi.

Arta e o zdrobitoare corvoadă şi un minunat privilegiu. .
Divinitatea nu ne poate lua în serios decât atunci când suntem în cea mai jucăuşă dispoziţie. .
Fă loc acestor paradoxuri, astfel ca toate să fie deopotrivă de adevărate în sufletul tău, şi îţi promit – vei putea face orice.“ (Elizabeth GILBERT)

„Potrivit lui Gilbert, fiecare dintre noi are un potenţial creativ, şi nu este o nesăbuinţă sau o dovadă de egoism să-l valorificăm – dimpotrivă, este calea cea mai sigură spre o viaţă plină de satisfacţii. În Lecţii de magie veţi găsi sfaturi utile, pe tonul plin de şarm, direct şi glumeţ pe care autoarea îl stăpâneşte atât de bine.“ (New York Times Book Review)

„O analiză lucidă şi pătrunzătoare a relaţiei pe care o avem noi, oamenii, cu misterele creaţiei. O carte foarte utilă, care se trăieşte; o experienţă absolut entuziasmantă.“ (Brainpickings)

„În noua ei carte, Lecţii de magie, Elizabeth Gilbert ne propune o alternativă la un clişeu bine-cunoscut: ca să fii fericit, încearcă să-ţi urmezi curiozitatea, nu pasiunea.“ (New York Magazine)

„Gilbert demitizează procesul creativ şi cercetează ritualurile marilor artişti pentru a ne ajuta să găsim inspiraţia în viaţa de zi cu zi.“ (Harper’s Bazaar)

Număr de vizualizări :966


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro