”Worlds and beings”, antologie de proză SF și Fantasy

dec. 18th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, de la ora 11.00, la sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, București), va avea loc lansarea antologiei de proză contemporană românească SF și Fantasy tradusă în limba engleză ”Worlds and beings”. Invitați speciali la lansare: Ministrul consilier Lilian Zamfiroiu, fost președinte ICR, la data începerii proiectului, și Președintele ICR Radu Boroianu.

Antologia este un proiect editorial important al ICR (prin Centrul Național al Cărții și Editura ICR), fiind prima antologie cuprinzătoare a prozei SF și Fantasy românești, în limba engleză. Ea se adresează cititorilor dar mai ales criticilor și editorilor din străinătate, cu precădere celor din spațiul anglofon, spațiu privilegiat al acestor genuri literare. Volumul cuprinde lucrări semnate de 25 de autori români de reputație largă, marea majoritate afirmați după 1989. Printre ei, autori tineri dar și dintre cei ai generației de mijloc, deveniți repere canonice în SF, precum Cristian Tudor Popescu, Dănuț Ungureanu, Marian Truță, Cristian Mihail Teodorescu, Sebastian A. Corn, Michael Hăulică. Coordonatorul antologiei este Horia Gârbea, prozator și dramaturg. Traducerea a fost realizată de personalități ale domeniului: Magda Groza, Mihaela Mudure, Samuel Onn.

CUPRINS:

Horia GârbeaScience Fiction in Romania. A Brief History and Justification
Diana AlznerA Dash of Kindness
Rodica BretinThe Bride from the Garden
Aurel CărășelThe Crack
Sebastian A. CornThe‐Princess‐from‐the‐Mirror
Ştefana Cristina CzellerWhere Are You Pedalling, Comrade Vasilescu?
Dan DoboșAngels, Come out of Your Tombs!
Antuza GenescuThe Most Cheerful Man on Earth
Antuza GenescuWorlds and Beings
Silviu GenescuMMXI (The Shortcut)
Mircea Liviu GogaThe Artefact
Michael HaulicăGrey‐Ray. The Duty
Michael HaulicăRons, Socketers and Knots
Lucian Ionică, Among Other Mornings
George Lazăr, All of the Remaining Days
Victor Martin, Naked People on the Streets
Lucian MerișcaOut‐of‐the‐Blue Catastrophe
Ovidiu PecicanIn a Reddish Light
Viorel PîrligrasBack to Black
Florin PîteaDiplomatic Relations
Cristian Tudor PopescuOmohom
Liviu RaduEl Dorado
Lucian Vasile SzaboI Remember the Baker
Cristian Mihail TeodorescuAmnesia
Marian TruțăThe Clouds and the Sky
Dănuț UngureanuFlight Over the Silent Mountain

Număr de vizualizări :1222


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro