Tiberiu Stoia în dialog cu Vasile Bogdan
nov. 11th, 2015 | By admin | Category: Agenda de carte
Joi, 12 noiembrie 2015, orele 17:30, librăria Semn de Carte din Reșița (Str. Libertății 13) găzduiește lansarea volumului biografic ”În lume, prin lumi” semnat Tiberiu Stoia. Volumul apărut la editura DPP este unul autobiografic, un dialog deschis purtat de autor cu prestigiosul cineast timișorean Vasile Bogdan.
Și dacă anul trecut, în mai, Tiberiu Stoia făcea neîncăpătoare librăria Semn de Carte cu expoziția sa de minerale și fotografii “De la capătul Pamântului” anul acesta inginerul geolog îndrăgostit de călătorii “cu bani puțini” vine în fața publicului cu mărturisiri din viață făcând dovada pasiunii sale pentru călătorii “din Mexic ori Capul Horn, prin Marele Canion ori pe la piramidele egiptene, prin Madagascar, ori Iohannesburg, la Cascada Niagara… “
O seară între prieteni, o călătorie de mii de kilometri, o viață trăită cu pasiune.
Invitat special: Vasile Bogdan
Sebastian Tiberiu Stoia, bocşan, născut în 8 februarie 1950 la Reşiţa, de profesie inginer geolog şi un mare pasionat de turism. „ De fapt, cred că cel mai bine mă simt pe drumuri” afirmă Tiberiu Stoia în volumul 3 al cărţii „Bocşa din inimă”, într-un interviu realizat de scriitorul şi reporterul timişorean Vasile Bogdan. În acest interviu deapănă crâmpeie de viaţă, de la primii paşi făcuţi în biblioteca din Bocşa pe care mama sa a înfiinţat-o în 1953 – loc în care a descoperit savoarea cărţilor şi şi-a intuit spiritul de aventură – până la fuga sa în străinătate, la fratele său din Germania, şi „zbaterile” sale între viaţa „normală”, de familie, şi „aventurile” călătoriilor.
Tiberiu Stoia este recunoscut pentru călătoriile sale extrem de atractive şi interesante. A călători a devenit pentru el un mod de viaţă. Cu mult curaj, ia rucsacul în spate şi porneşte… în lume. Fost sportiv de performanţă în echipa naţională de handbal tineret, este obişnuit cu efortul fizic şi, în ciuda vârstei, este capabil să parcurgă pe jos kilometrii şi rezistă călătoriilor lungi, în condiţii extrem de modeste (se deplasează cu mijloace de transport în comun dintre cele mai ieftine, doarme în cort şi hostel-uri, etc.), astfel reuşind să colinde mult cu bani puţini. (Gabriela Șerban)
Eveniment organizat de METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană prin librăria Semn de Carte.
Număr de vizualizări :1139