Scriitorul Radu Vancu a fost cel de-al patrulea invitat al Colocviilor OAMENII TIMPULUI

nov. 26th, 2015 | By | Category: Postcard

Poetul și scriitorul Radu Vancu a fost invitatul Colocviilor OAMENII TIMPULUI din această săptămână. Conferința „Cum recunoaștem un poem viu” s-a desfășurat în Sala de Festivități a Colegiului Național Iași, evenimentul fiind realizat în parteneriat cu ALECART.

A fost nu doar o plăcere, dar și o onoare să vorbesc în fața liceenilor despre poezie în cadrul colocviilor Oamenii Timpului. În primul rând, fiindcă excelența Campaniei Oamenii Timpului te obligă să fii la înălțimea evenimentului; apoi, fiindcă tot ce se întâmplă la Iași și la Suceava în jurul revistei Alecart e extraordinar. Cunosc puține lucruri la fel de entuziasmante precum proiectul acestor liceeni. De asta găsesc extraordinar racordul între Oamenii Timpului și Alecart – și sper să se repete cât mai des”, a declarat Radu Vancu.

Domnia sa este conferențiar universitar la Facultatea de Litere şi Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, editor coordonator al revistei de cultură contemporană TIMPUL, redactor la revistele Transilvania şi Poesis Internaţional, fiind și membru al Juriului Național OAMENII TIMPULUI – categoria Literatură.

Moderatorul evenimentului a fost prof. dr. Nicoleta Munteanu (Colegiul Național Iași). Evenimentul s-a încheiat cu un recital de percuție (marimbă), susținut de elevi ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași.

Număr de vizualizări :617


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro