Reîncepe filmul german

nov. 5th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 5 noiembrie 2015, ora 18:30, la  librăria Cărtureşti Mercy, Centrul Cultural German Timișoara vă invită la o nouă proiecție în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Va fi prezentat filmul regizorului Oliver Haffner, „Ein Geschenk der Götter”/„Un cadou de la zei”.

„Anna este o actriță care își pierde pe neașteptate locul de muncă în cadrul unui mic teatru dintr-un oraș german. De la agenția pentru ocuparea forței de muncă din localitate nu primește prea mult ajutor – însă acolo lucrează o funcționară nu prea implicată, dar foarte pasionată de teatru, care o ajută. Anna preia conducerea unui curs de actorie pentru opt oameni, șomeri, deja, de o lungă perioadă de timp. La început, niciunul dintre ei nu pare să fie prea încântat, chiar nici atunci când Anna le propune să pună în scenă drama „Antigona”. Dar acesta e momentul în care indivizii sceptici și dificili creează împreună o comunitate care le dă tuturor un motiv de speranță. UN CADOU DE LA ZEI este o tragicomedie în care scena devine un spațiu de recuperare colectivă a respectului de sine pierdut la nivel individual.”

Număr de vizualizări :693


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro