Radu Paraschivescu devine Librar pentru o zi

nov. 28th, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 2 decembrie 2015, de la ora 19:00, Radu Paraschivescu s-a hotărât să le dedice o zi exclusiv lor, cărților, devenind Librar pentru o zi la Librăria Bizantină. De la ”Ghidul nesimțitului” la ”România în 7 gesturi”, la care se adaugă romane pline de intensitatea trăirilor și naturalețea exprimării, cărțile lui Radu Paraschivescu vorbesc despre o Românie plină de defecte și splendoare. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Într-un portret literar, scris pentru Editura Humanitas, Radu Paraschivescu se definește ca un scriitor care „publică niște cărți de Râsul lumii. Se îndrăgostește repede și-i trece greu. Detestă clișeele, laptele și broccoli. A scris despre nesimțiți, Inès de Castro, Maradona și Caravaggio”. De data aceasta va lăsa cărțile pe care le recomandă să vorbească mai mult despre el. Cei care vor să afle care sunt acelea, sunt așteptați să vină alături de el la Librăria Bizantină, unde să îl asalteze pentru întrebări și autografe.

Campania „Librar pentru o zi” a debutat în urmă cu un an, în noiembrie 2014, și aduce în prim-plan oameni de cultură, muzicieni, actori, modele, toți mânați de același lucru: pasiunea pentru citit, într-un efort colectiv de a reînvia dragostea oamenilor pentru cărțile tipărite, care au pierdut tot mai mult din popularitate in iureșului revoluției digitale. Peste 25 de personalități au răspuns până acum apelului Librăriei Bizantine de a readuce în atenția oamenilor importanța și frumusețea lecturilor de pe hârtie.

Organizator: Librăria Bizantină | Str. Bibescu Vodă 20, sector 4, București (lângă Piața Unirii) | www.librariabizantina.ro

Afiș realizat de Laurențiu Midvichi.

Număr de vizualizări :1180


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro