spot_img

Nemțenii și-au onorat „Oamenii Timpului”

Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, în Sala Mare a Teatrului Tineretului, a avut loc Gala Locală Oamenii Timpului din Județul Neamț. Evenimentul a debutat cu un moment de reculegere în memoria persoanelor care au decedat în clubul bucureștean Colectiv.

În prima parte a Galei a avut loc prezentarea nominalizaților Oamenii Timpului din Județul Neamț: Adrian Alui Gheorghe (Literatură), Andrei Dăscălescu (Arte), Daniel Tătaru (Educație și cercetare), Ana Săvescu (Societate civilă), Irina Păcurariu (Diplomație publică), Mihaela Cristina-Verzea și Nicolae Dumitrașcu (Memorie și istorie), Oana Bulai (Jurnalism), Grupul de elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” (Tinere valori), Virgil Răzeșu (Sănătate) și Dan Ostahie (Antreprenoriat). „Trebuie să ne cunoaștem valorile, să le sprijinim și să le susținem permanent. Este foarte important ca, la nivelul Regiunii de Nord-Est să ne reprezinte astfel de oameni. Vom depune eforturi pentru a-i avea și la Iași, la Gala Extraordinară de la Iași, dacă se poate pe primele locuri”, a declarat dl. Constantin Iacoban, Președintele Consiliului Județean Neamț, partener oficial al Campaniei Oamenii Timpului.

Un alt susținător important al Campaniei a fost Primăria Municipiului Piatra Neamț. „Dacă pereții acestei clădiri ar putea vorbi, am putea afla cu toții câte nume mari au trecut prin această clădire. Da, este foarte important să ne recunoaștem valorile și să le promovăm. Orașul și județul Neamț au mulți oameni care merită a fi promovați de către noi. Cuvântul de ordine al acestei Campanii, al acestui eveniment, este valoarea. Albert Einstein spunea să încercăm să fim oameni de valoare, nu neapărat oameni de succes. Uitându-mă la lozincile pe care oamenii le strigă în aceste zile în București și în marile orașe, mă încearcă un sentiment de bucurie pentru că simt că a venit vremea oamenilor de valoare”, a afirmat dl. Dragoș Chitic, Primarul Municipiului Piatra Neamț.

Un mare sprijin în organizarea evenimentului a fost acordat de către echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. „Când am aflat de Campania Oamenii Timpului am fost entuziasmat și am transmis organizatorilor aprecierea și susținerea mea. Cultura, creația, munca temeinică, valorile în care credem sunt enzimele protectoare, dătătoare de viață ale unui popor, și, întotdeauna, cei care le dau viață sunt adevărați Oameni ai Timpului și, chiar, ai Timpurilor, iar în fața lor ne înclinăm cu respect. Datoria noastră este să-i recunoaștem și să-i prețuim, iar datoria lor este să nu renunțe”, dl. Vasile Asandei, Directorul General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol susținut de către Delia Tărcăoanu, Radu Moroșanu și Emmy-Constantin Dumitru, elevi ai Liceului de Artă Victor Brauner Piatra Neamț, solista Teodora Sava și interpretul de muzică folk Paul Arva. Prezentatorul Galei a fost jurnalistul Cătălin Sava.

Partenerii locali ai Campaniei Oamenii Timpului au fost: Consiliul Județean Neamț, Primăria Municipiului Piatra Neamț, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Central Plaza Hotel, Asociația TAGMA – Tinerii de azi, generația de mâine, Atelierul 6AM LOOK, Sissy Atelier, Florăria Clematis, Liceul de Artă Victor Brauner Piatra Neamț, Teatrul Tineretului, Mesagerul de Neamț, Ziarul Ceahlăul, ZCH News, Pedagogul.com și, nu în ultimul rând, dl. Constantin Teodorescu.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508