Modele profesionale din presă şi publicitate, premiate la Gala Serile FJSC

nov. 27th, 2015 | By | Category: Postcard

La ȋmplinirea unui deceniu de la prima ediție a Serilor Facultății de Jurnalism şi Științele Comunicării, zeci de jurnalişti şi oameni de comunicare au fost premiați pentru excelență ȋn cadrul Galei Serile FJSC. Reperele profesionale care au urcat pe scena Aulei Magna a Facultății de Drept din Bucureşti au fost recunoscute şi apreciate pentru implicarea ȋn formarea studenților, prin participarea la Serile FJSC.

“Gala Serile FJSC a reunit modele profesionale din presă şi industria comunicării, iar acest lucru este o confirmare a faptului că, timp de zece ani, le-am oferit studenților experiențe de calitate după care se pot ghida ȋn cariera lor, actuală sau viitoare. E o reală bucurie să ȋi ai alături pe toți cei care au pus umărul la dezvoltarea acestui proiect şi să le mulțumeşti pentru puntea pe care am reuşit să o clădim ȋmpreună ȋntre mediul academic şi cel profesional. Tradiția Serilor FJSC continuă, aducând ȋn fața viitorilor jurnalişti poveştile unor oameni de valoare”, a declarat conf. univ. dr. Antonio Momoc, intițiator şi organizator al evenimentului.

Prima parte a evenimentului a fost dedicată unei dezbateri, deschisă de jurnaliştii Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru şi Cristian Pantazi, pe tema responsabilității presei. Fiind un subiect sensibil, discuția a stârnit imediat reacții din partea studenților şi a invitaților prezenți ȋn sală, părerile despre existența acesteia la momentul actual fiind ȋmpărțite. Dezbaterea s-a ȋncheiat, ȋnsă, cu o provocare lansată studenților, despre care Cristian Pantazi spune că sunt generația cu cele mai puține bariere mentale, de a se implica activ pentru o responsabilitate mai mare a presei.

Evenimentul aniversar a continuat cu ceremonia de premiere a profesioniştilor care au participat de-a lungul timpului la Serile FJSC, ȋnsă nu ȋnainte de a ține un moment de reculegere ȋn memora invitaților care nu mai sunt printre noi, dar şi a celor care s-au stins ȋn urma evenimentelor din ultima perioadă, printre ei aflându-se şi două absolvente ale Facultății de Jurnalism şi Științele Comunicării. Ȋn cadrul Galei Serile FJSC au urcat pe scenă, ȋn aplauzele unei săli pline, Cornel Mihalache, Cristian Tudor Popescu, Tudor Muşat, Petrişor Obae, Dragoş Pătraru, Paula Herlo, Alex Dima, Felix Tătaru şi mulți alții. La finalul festivității, gazda evenimentului, conf. univ. dr. Antonio Momoc, a fost premiată de către studenți pentru inițiativă şi organizarea Serilor FJSC ȋn toți aceşti ani.

Seara s-a ȋncheiat cu un cocktail, prilej prin care profesori, jurnalişti, publicitari, oameni de comunicare şi studenți au continuat dezbaterea aprinsă privind responsabilitarea presei şi dedicarea necesară pentru realizarea unui act jurnalistic de calitate.

Sponsor principal al evenimentului: Lidl

Parteneri: Universitatea din Bucureşti, TailorAd, Editura ALL

Parteneri media: TVR, Digi24, Ziare.com, Biz, Paginademedia.ro, Business24.ro, Sapte Seri, DOR, HotNews.ro, studentie.ro, Radio Tanănana, Republica.ro, Româniapozitivă.ro, IQool.

Despre Serile FJSC

Serile FJSC reprezintă un eveniment non-profit, organizat lunar, care din noiembrie 2005 reuşeşte să aducă ȋn fața studenților de la jurnalism, relații publice, publicitate zeci de profesionişti din media, advertising şi PR. Evenimentul se adresează studenților care vor să obțină o perspectivă mai clară despre mass-media şi industria comunicării. Aceste ȋntâlniri le oferă studenților o viziune mai realistă asupra mediului profesional, atât prin prisma secretelor profesionale ȋmpărtăşite de invitaţi, cât şi prin posibilitatea oferită studenţilor de a se ȋnscrie la diverse internship-uri sau stagii de practică.

Număr de vizualizări :946


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro