jmEvents aduce nume de elită din Europa, la Summer Music Academy Sinaia 2016

nov. 25th, 2015 | By | Category: Postcard

Summer Music Academy Sinaia, organizat de jmEvents, este un program internațional de perfecționare muzicală. Anual sunt invitați artiști de elită și profesori de la academiile europene de prestigiu care susțin cursuri pentru vioară, violă, violoncel, flaut și muzică de cameră.  Tinerii care își doresc performanța în domeniul artistic sau experiența unor cursuri internaționale de muzică se pot înscrie până pe 15 iunie 2016.

Mai multe detalii se găsesc pe site-ul organizatorilor: www.jmevents.ro și pe pagina de Facebook a programului.

Lista profesorilor invitați în 2016 include nume sonore ale școlilor de muzică europene din Marea Britanie, Elveția, Italia, Franța și România: Remus Azoiței / Londra, violonist celebru și Profesor la Royal Academy of Music din Londra, flautistul Paul Edmund-Davies / Visiting Guest Professor – Royal Academy of Music din Londra și Royal Northern College of Music din Manchester, fost prim-flautist al London Symphony Orchestra, violonistul britanic Charles Sewart / Director al Catedrei de Corzi la Purcell School, Londra, membru al faimosului Chilingirian Quartet, violoncelista Josephine Knight, deținatoare a Alfredo Piatti Chair și Profesor la Royal Academy of Music, London, Cristina Bellu / Elveția, președinte ESTA Franța, profesor de violoncel la Scuola Universitaria di Musica din Lugano și Haute Ecole de Musique din Lausanne și prim-flautistul Orchestrei Naționale Santa Cecilia din Roma, Andrea Oliva, profesor la Conservatorio della Svizzera Italiana, Lugano.

Între 14 și 26 iulie 2016 tineri muzicieni cu vârsta între 10 și 30 de ani sunt invitați la Sinaia să participe la cursurile academiei. Atelierele individuale de măiestrie muzicală sunt secondate de sesiuni de coaching, mentorat și consultanță în carieră.

Până în prezent peste 400 de muzicieni din Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, China, Cipru, Coreea de Sud, Costa Rica, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Japonia, Macedonia, Marea Britanie, Olanda, Noua Zeelandă, Rusia, Slovenia, Spania, SUA și România au beneficiat de cursurile academiei de vară, având rezultate notabile.

Academia de la Sinaia se desfășoară în cadrul EUROPAfest Summer Edition 2016, eveniment sub Înaltul Patronaj al Casei Regale. Cursurile de master sunt completate de concerte publice, desfășurate la Castelul Peleș, Domeniul Regal, Sala Casino Sinaia, Biserica Catolică, Casa Memorială „George Enescu”, Sala King’s Valley, Centrul Cultural „Carmen Sylva”, toate purtând nota regalității, pasiunii artistice și dedicării.

Luigi Gageos, directorul Summer Music Academy Sinaia, declară „Prin această academie ne dorim să oferim tinerilor muzicieni profesioniști, aflați la orice nivel de pregătire muzicală, șansa de a lucra cu unii dintre cei mai apreciați artiști și profesori ai timpurilor noastre într-un cadru internațional, care încurajează dialogul și schimburile interculturale. Scopul nostru este performanța și obținerea de către fiecare participant a unor rezultate vizibile, măsurabile, care să-l susțină în parcursul profesional.”

www.jmEvents.ro

Număr de vizualizări :897


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro