Istoricul Mioara Anton a fost cel de-al treilea invitat al Colocviilor OAMENII TIMPULUI

nov. 19th, 2015 | By | Category: Postcard

Istoricul Mioara Anton a fost invitatul Colocviilor OAMENII TIMPULUI din această săptămână. Conferința „Comunismul în postcomunism. Nostalgii și nostalgici” s-a desfășurat la Muzeul Unirii din Iași, la eveniment participând în special reprezentanți ai tinerei generații.

Nostalgia comunismului a apărut și pe fondul instabilității economice și politice înregistrate în cei 25 de ani de tranziție. Sunt mai multe segmente generaționale în care întâlnim acest fenomen: generația fondatorilor, cei care au instaurat regimul comunist în România, generația celor care au crescut și au fost educați în sistemul valorilor staliniste din anii ’50, în această generație fiind incluși Ion Iliescu și toți cei care au gravitat în jurul domniei sale, și generația X sau generația decrețeilor, a celor născuți după 1966, care s-au regăsit în număr mare pe străzi la Revoluție. Așadar, e un fenomen firesc, care apare pe fondul unei instabilități, dar nu exprimă întoarcerea la un fenomen politic”, a declarat conf. univ. dr. Mioara Anton, cercetător științific principal în cadrul Institutului de Istorie „Nicolae Iorga” – Academia Română, coordonator al Programului IV de cercetare „România și Europa în secolul XX”.

Domnia sa este și membru al Juriului Național OAMENII TIMPULUI – categoria Memorie și istorie. Moderatorul evenimentului a fost prof. univ. dr. Sorin Bocancea, editor coordonator al paginilor „Polis” din Revista TIMPUL.

Următorul Colocviu OAMENII TIMPULUI va avea loc miercuri, 25 noiembrie, ora 14.30, în Aula Colegiului Național Iași. Invitatul special al Colocviului va fi scriitorul Radu Vancu, iar moderator prof. dr. Nicoleta Munteanu (Colegiul Național Iași). Evenimentul va fi realizat în parteneriat cu ALECART.

Număr de vizualizări :919


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro