Irina Botea, la Muzeul de Artă Contemporană din Herzliya

nov. 23rd, 2015 | By | Category: Eveniment

În perioada 26 septembrie – 26 decembrie 2015, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv sprijină participarea artistei Irina Botea la expoziția „Preaching to the Choir”, deschisă la Muzeul de Artă Contemporană din Herzliya.

„Prin lucrări video, filme, performance, workshop-uri și alte evenimente, acest proiect prezintă corul ca voce politică. În aceste lucrări, corurile semnifică pozițiile de putere din diverse comunități sau conflicte, iar artiștii analizează propriile lor roluri ca privitori, particianți sau prezențe aleatorii disruptive. Inspirate de mișcările de protest din istoria recentă, aceste coruri caută numitorul comun al acestora fără a estompa diferențele.”

Curator: Maayan Sheleff. Participă: Chto Delat, Effi& Amir, Zeljka Blaksic, Irina Botea, Omer Krieger and Nir Evron, Luigi Coppola, Tali Keren, Ayelet Lerman, Ohad Fishof, Noam Enbar

Evenimente pentru public în cadrul proiectului, cu pariciparea artistei Irina Botea (vor avea loc în limba engleză):

– marți, 24 noiembrie 2015, ora 17:00, Irina Botea va susține o prelegere cu titlul Reenactments and auditions as participatory strategies la Universitatea de Artă și Design Bezalel (Departamentul Foto, Bezalel Campus, Har Hatzofim, Jerusalem, Auditorium 222, etajul 8). Evenimentul este deschis pentru public.

– miercuri, 25 noiembrie 2015, ora 14.00, la Hamidrasha Auditorium, Beit Berl, în cadrul programului de masterat, va avea loc evenimentul Prioritizing human agency as a vehicle for meaning – a conversation between artist Irina Botea and curator Maayan Sheleff

– sâmbătă, 28 noiembrie, ora 12:30, la Muzeul de Artă Contemporană din Herzliya (str. HaBanim 4, Herzliya)  Irina Botea și Mayaan Sheleff vor susține un dialog cu publicul în cadrul expoziției.

De asemenea, pe parcursul șederii în Israel, Irina Botea va susține un masterclass pentru studenții Facultății de Artă HaMidrasha.

Irina Botea este una dintre cele mai cunoscute artiste contemporane din România, cunoscută pentru lucrările sale conceptuale exprimate în video, performance, fotografie și instalație. În cadrul expoziției acestui proiect va prezenta lucrarea „Before a National Antem” (video, 78 min., detalii http://www.irinabotea.com/pages/before_a_national_anthem.html).

Muzeul de Artă Contemporană din Herzliya este primul muzeu din Israel specializat în artă contemporană, recunoscut internațional pentru proiectele sale avangardinste și pentru integrarea internațională a artei israeliene. De asemenea, muzeul dezbate, prin expozițiile și proiectele pe care le prezintă, locul și rolul artei în societatea contemporană. În acest an, muzeul împlinește 50 de ani de la înființare. Mai multe detalii despre muzeu, inclusiv adresa, mijloacele de transport public și pogramul de vizitare: http://www.herzliyamuseum.co.il.

ICR mulțumește dr. Aya Lurie, director și curator șef al Muzeului de Artă din Herzliya și doamnei Mayaan Sheleff, curatorul expoziției.

Pagina evenimentului: www.icr.ro/preachingtothechoir.

Număr de vizualizări :695


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro