Grupul editorial ALL, la Târgul Internaţional GAUDEAMUS –Carte de învăţătură 2015, ediţia a XXII-a

nov. 16th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 18-22 noiembrie 2015, Grupul editorial ALL va fi prezent la cea de-a XXII-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus.  Cu această ocazie, va fi lansată cea de-a doua ediție a campaniei ”Cartea în așteptare”, o campanie socială și culturală inițiată de ALL cu sprijinul Rock FM, bookblog.ro, Revistei LZR și al Universității din București. ”Cartea în așteptare este un proiect care încurajează lectura și cultivarea interesului pentru cărți în rândul tinerilor.

Nu toți cei care vor să citească au bani de cărți. De aceea, Grupul editorial ALL le oferă cititorilor darnici prilejul de a-i ajuta pe elevi și studenți să descopere bucuria lecturii. Cei care vizitează standul ALL de la Gaudeamus pot cumpăra o carte care le place, plătind doar jumătate din preț, cu condiția să o lase la raftul special amenajat, în așteptarea cititorului potrivit.

Elevii și studenții se vor bucura de cărțile din acest raft.

Ni s-au alăturat în acest demers de promovare a lecturii persoane publice, bloggeri, jurnaliști, critici literari. Cărțile donate de aceștia își vor aștepta cititorii începând de miercuri, 18 noiembrie 2015, la standul ALL de la Gaudeamus (Pavilion Central, Romexpo).

La finalul Târgului, cărțile rămase în raftul Cartea în așteptare vor fi donate bibliotecii Colegiului Național “Gheorghe Lazăr” din București.

348 de cărți au fost donate la Bookfest 2015 în cadrul primei ediții a campaniei Cartea în așteptare.

Mai multe detalii despre campanie gasiți pe allcafe.ro sau pe pagina de Facebook editura.all.

Programul evenimentelor

Sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Ora 15.00, Sala Cupola – Pavilion Central Romexpo

Lansarea seriei de volume Eminescu, poem cu poem

Eminescu, poem cu poem. Luceafărul și Eminescu, poem cu poem. Călin (file din poveste) de Alex. Ștefănescu

Editura ALLFA inaugurează seria de volume (Eminescu, poem cu poem) care va cuprinde întreaga operă poetică antumă a marelui poet analizată de Alex. Ștefănescu

Vor fi prezenți în fața publicului: Daniela Nane, Teodora Stanciu, Alex. Ștefănescu.

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Ora 18.30, Sala Cupola – Pavilion Central Romexpo

”Cum m-am vindecat de nefericire”, de Gigi Ghinea – lansare de carte inedită cu interviu semnat de moderatoarea TV Florentina Fântânaru

Decizia de a te vindeca e adeseori luată de unul singur, însă nimeni nu trebuie să se vindece singur, în cele din urmă. Vindecarea este mult mai profundă atunci când eşti martorul vindecării altora. Atunci când îşi privesc durerea în faţă, oamenii se simt egali. Atunci când durerea este recunoscută, oamenii învaţă să spună adevărul despre experienţa lor. (Gigi Ghinea)

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Apariție editorială eveniment: Al treilea cimpanzeu, de Jared Diamond

Despre carte:

Noi, oamenii, împărtășim 98% din ADN-ul nostru cu cimpanzeii. Și totuși, noi suntem specia care domină planeta – pentru că am fondat o civilizație, avem mijloace complexe de comunicare, am dezvoltat capacitatea de a stăpâni lumea, dar și pe cea de a o distruge -, pe când cimpanzeii au rămas în continuare animale preocupate de propria supraviețuire. Ce anume din diferența de două procente din ADN-ul nostru a condus la o astfel de divergență între două specii înrudite?

„O carte strălucită, care poate bucura orice cititor. Un excelent ajutor pentru a înțelege ce înseamnă să fii om.“- Paul Ehrlich, Stanford University

„O carte cu mult spirit. O lectură extraordinară…“-New York Times Book Review

Despre autor:

Jared Diamond, profesor de geografie și fiziologie la UCLA, și-a început cariera științifică în fiziologie și s-a extins apoi în biologie evolutivă și biogeografie. A fost ales membru al Academiei Americane de Arte și științe, al Academiei Naționale de științe și al Societății Filosofice Americane și a fost beneficiar al unei burse a fundației MacArthur, primind Premiul Phi Beta Kappa, Premiul Burr al Societății Geografice Naționale și Medalia Națională pentru știință. A publicat peste 200 de articole în revistele Discover, Nature și Geo. Al treilea cimpanzeu este prima carte scrisă de Jared Diamond pentru publicul larg. Pentru bestsellerul internațional Viruși, arme și oțel Jared Diamond a primit numeroase premii, cel mai important fiind Premiul Pulitzer.

La standul Grupului editorial ALL vă aşteaptă peste 500 de titluri cu reducere de până la 70% şi 100 de cărţi cu preţ promoţional 10 lei.

Grupului editorial ALL, Pavilion Central, Romexpo

Număr de vizualizări :1370


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro