spot_img

Festivalul Filmului Românesc de la Seattle

În perioada 20-22 noiembrie 2015, Institutul Cultural Român din New York (ICRNY) și American Romanian Cultural Society (ARCS) prezintă Festivalul Filmului Românesc de la Seattle „Un ochi râde, un ochi plânge – Povestiri despre Rezistență „, ediția a doua.

SIFF Cinema Uptown
511 Queen Anne Ave N, Seattle, WA 98109

Gala de deschidere va avea loc  la SIFF Cinema Uptown, vineri, 20 noiembrie 2015, iar gala de închidere pentru voluntari și parteneri va avea loc la Ten Mercer, duminică, 22 noiembrie 2015.

Programul celei de a doua ediții a Festivalul Filmului Românesc de la Seattle cuprinde următoarele 7 filme:

• Aferim! (regia Radu Jude, aventură, comedie, dramă, 2015) **Premieră în statul Washington**
Vineri, 20 Nov, 07:00 PM & Duminică, 22 Nov, 05:30 PM

• A Love Story, Lindenfeld / O poveste de dragoste, Lindenfeld (regia Radu Gabrea, dramă, 2014)
Sâmbătă, 21 Nov, 08:15 PM & Duminică, 22 Nov, 12:45 PM

• Trading Germans / Pașaport de Germania (regia Răzvan Georgescu, documentar, 2014)

Sâmbătă, 21 Nov, 11:00 AM

• Closer to the Moon (regia Nae Caranfil, comedie, dramă, 2013)
Sâmbătă, 21 Nov, 03:15 PM

• Domestic (regia Adrian Sitaru, comedie, dramă, familie, 2012)
Sâmbătă, 21 Nov, 06:00 PM & Duminică, 22 Nov, 03:05 PM

• Crulic – The Path to Beyond / Crulic – Drumul spre dincolo (regia Anca Damian, animație, biografie, dramă, 2011)
Sâmbătă, 21 Nov, 01:15 PM

• Goldfaden’s Legacy / Moștenirea lui Glodfaden (regia Radu Gabrea, documentar, istorie, muzică, 2004)
Duminică, 22 Nov, 11:00 AM

O sesiune de întrebri și răspunsuri va urma după fiecare proiecție, cu participarea invitaților speciali: Florin Lăzărescu – co-scenaristul filmului „Aferim!”, Radu Gabrea – regizorul filmelor „O poveste de dragoste,  Lindenfeld” și ” Moștenirea lui Glodfaden”, Victoria Cociaș – actrița principală din „O poveste de dragoste,  Lindenfeld”. Discuțiile vor fi moderate de criticul de film Monica Filimon, regizoarea Neely GoniodskyIleana Marin, profesor la University of Washington din Seattle, și Maryna Ajaja din parteaSIFF (Seattle International Film Festival).

Ediția de anul acesta a festivalului este posibilă cu sprijinul: Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni; 4Culture; NW Familiy Dental;  Departmentele de Germanistică și de Limbi și Literaturi Slave din cadrul University of Washington, din Seattle, între alții.

***

Evenimente adiacente Festivalului:

University of Washington:

• Joi,19  noiembrie: Rumenye! Rumenye! (regia Radu Gabrea, documentar, istorie, muzică, 2006) – Paul Allen Auditorium

• Workshop cu scriitorul și scenaristul Florin Lăzărescu

Bellevue Library, luni, 23 noiembrie:

Interferențe culturale româno-americane: o seară cu scriitorul Florin Lăzărescu și actrița Victoria Cociaș

• Florin Lăzărescu – lectură din romanul său Amorțire

• Victoria Cociaș o interpretează pe  Maria Callas în La Divina, un one-woman-show de excepție, regizat de Radu Gabrea – o adaptare românească a piesei Master Class de Terrence McNally.

Pentru mai multe informații: www.seattleromanianfilmfest.com/program

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508