Festivalul de Film Românesc de la Londra, ediția a 12-a: ”Povești neîncheiate”

nov. 27th, 2015 | By | Category: Eveniment

În perioada 30 noiembrie – 6 decembrie 2015, are loc Festivalul de Film Românesc de la Londra, ediția a 12-a: ”Povești neîncheiate”. Festivalul de Film Românesc de la Londra (FFR) este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate culturii române în Marea Britanie. Festivalul prezintă o selecție atractivă și provocatoare de titluri, în spațiul uneia dintre cele mai cunoscute săli de cinema din Londra: Curzon Soho. Invitați speciali din România vor fi prezenți la proiecții și evenimente conexe: regizorul Stere Gulea (‘Moromeții’), actorii Andreea Vasile (‘De ce eu?’) și Toma Cuzin (‘Aferim!’, ‘Comoara’), scenaristul Alexandru Baciu (‘Un etaj mai jos’) și producătoarea Florentina Onea (‘Box’).

„Festivalul de Film Românesc de la Londra este un brand care a împlinit doisprezece ani. Un eveniment de tradiție, care se bucură de o audiență foarte dedicată. Când a fost inițiat FFR, în 2003, Noul Val al cinematografiei românești tocmai se lansa, aducând în prim plan actori și regizori remarcabili. Susținut și insiprat de aceste noi talente extraordinare, festivalul a devenit din ce în ce mai puternic. FFR a crescut constant, prin prezentarea unor producții cinematografice românești foarte diverse, de cea mai bună calitate.“ (Ramona Mitrică, director al festivalului)

Festivalul a fost întotdeauna un mijloc important de a transmite un mesaj pozitiv despre România. Considerat un prilej de celebrare a culturii române, FFR este o iniţiativă non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări. FFR este organizat de Profusion International, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din RomâniaUniunea Cineaștilor din România şi Cinematografele Curzon din Londra. Acest proiect este realizat cu sprijinulMinisterului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Evenimentul este susținut de Levenes SolicitorsBERD – Banca Europeană pentru Reconstrucție și DezvoltareROMANi-ONLiNE.co.uk,Albinuta.co.ukBlue AirTibTrans și Traduceri Autorizate.

www.rofilmfest.com

Facebook http://facebook.com/RoFilmFest.

www.curzoncinemas.com/rff

Număr de vizualizări :1139


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro