„Eu. O casă de păpuși”, spectacol-emblemă despre emanciparea femeii, încheie Platforma Internațională de Teatru, dedicată familiei contemporane

nov. 11th, 2015 | By | Category: Eveniment

Duminică, 15 noiembrie 2015, ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon, „Eu. O casă de păpuși”, un spectacol-emblemă despre emanciparea femeii, în regia lui Carmen Lidia Vidu, încheie Platforma Internațională de Teatru București 2015, ce are ca temă familia contemporană.

Aflată anul acesta la cea de-a doua ediție, Platforma Internațională de Teatru București transformă familia contemporană în subiect pentru spectacole de teatru, performance-uri, dezbateri și prezentări ale unor proiecte artistice inovatoare, în perioada 12-15 noiembrie.

Povestea celebrei Nora, personaj ce precede femeia modernă a zilelor noastre, continuă să provoace la introspecție, la descoperire și vindecare, la peste 130 de ani de la premiera piesei de teatru cu puternic mesaj feminist, care a zguduit mentalitatea despre familia tradițională la acea vreme.

Câți dintre noi suntem păpuși?

Cați suntem marionete mânuite mai întâi de părinții noștri, apoi de cei iubiți sau de cei care ne fac, cumva, să depindem de ei?

Câți dintre noi avem curajul să o luăm de la capăt?

Câte dintre noi suntem Nora?

Cât diferă și cât se mai aseamănă familia contemporană cu cea de acum mai bine de un secol?

„Lumea mi-a spus că a plâns, că pleacă şocată de la spectacol, că este ca un pumn în burtă. Eu nu-mi dădeam seama. Acum îmi dau seama că are un discurs destul de puternic despre femeie şi despre faptul că, de multe ori, societatea ne impune nişte reguli şi noi nu mai gândim, începem să ne pierdem, să nu mai avem rădăcini şi tragem să muncim cât mai mult, să nu ne mai dăm timp de simţit, de gândit, pentru că, în momentul în care facem o scurtă pauză, singurătatea sau sentimente de depresie îşi pun accentul.” – spune regizoarea Carmen Lidia Vidu despre „Eu. O casă de păpuși”.

Spectacolul „Eu. O casă de păpuși” face parte din proiectul Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist din România și Estul Europei”, câștigător al Ibsen Scholarship 2014, fiind o coproducție a Teatrului Odeon și a Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului.

„Eu. O casă de păpuși”

Scenariu & regie: Carmen Lidia Vidu

Nora: Aura Călărașu

Soprana: Cătălina Antal

Video: Cristina Baciu

Scenografia: Constantin Ciubotaru

Muzica originală: Ovidiu Chihaia

Teaser: youtu.be/vwiwP2-3rIk

Trailer: youtu.be/fCq2IyHBzUU

Blog: eu-o-casa-de-papusi.tumblr.com

Mai multe detalii despre proiect pe cristinamodreanu.com/ibsen

Rezervări la Casa de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42), zilnic între orele 11.30 – 19.00 / 021 314 72 34.

Număr de vizualizări :1180


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro