”Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici” – dialog cu Lucian Boia despre mitul Eminescu

nov. 23rd, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 26 noiembrie 2015, ora 19.00, la Institutul Cervantes din București, Lucian Boia este invitatul celei de-a douăzeci și șaptea întâlniri ”Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici.”  Dialogul, cu tema mitul Eminescu, pornește de la cel mai recent volum publicat de editura Humanitas în seria Lucian Boia.

Mihai Eminescu, românul absolut. Facerea și desfacerea unui mit a fost una dintre cele mai căutate cărți de la târgul Gaudeamus, la standul editurii Humanitas.

„Și mitologia eminesciană, și antimitologia (care nu e de fapt decât o mitologie răsturnată) par a uita că mai înainte de a fi un mit (construit de alții) Eminescu a fost, a fost cu adevărat, un remarcabil poet. Eminescu poetul e singurul nucleu cu adevăral autentic, în jurul căruia s-a adunat treptat, justificat sau nu, întreaga mitologie.“ (Lucian Boia)

Intrarea este liberă, în limita celor 108 locuri disponibile.

Rezervările se pot face la numărul de telefon 0721973948 sau pe adresa de email anda.visan@humanitas.ro, până la data de 26 octombrie, ora 16.00.

Număr de vizualizări :1263


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro