”Isus – roman – Noi lumini asupra dimensiunii Sale mesianice în relația cu omul și omenirea”, de Corin Bianu

nov. 20th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

În Colecția Scrieri Inițiatice a editurii Herald a apărut volumul ”Isus – roman – Noi lumini asupra dimensiunii Sale mesianice în relația cu omul și omenirea”, de Corin Bianu.

Izvoarele istorice ale acestui roman despre începuturile zbuciumate ale creştinismului sunt Biblia, Jesus and his Times de Charles Bricker et al., Viaţa lui Isus de Giovanni Papini, Procesul lui Iisus de Mircea Duţu şi alte publicaţii religioase.

Cartea dezvăluie noi lumini ale dimensiunii mesianice a lui Isus în relaţie cu omul şi omenirea, în condiţiile în care „atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că l-a dat pe Fiul său iubit, Unul Născut, ca ea să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică“, iar cum descrie Apostolul Matei, ziua a şasea a Genezei deschide căi pentru concilierea şi subordonarea doctrinei darwiniste faţă de concepţia deistă despre facerea lumi…- Corin Bianu

Romanul lui Corin Bianu umple de umanitate figurile legendare ale Bibiliei. Depăşind truismele despre apostoli, Fecioara Maria, Maria Magdalena şi Isus însuşi, autorul reuşeşte să confere contururi luminoase şi să aducă în prim-plan viaţa intimă, gândurile personajelor biblice care au populat şi populează încă imaginaţia savanţilor şi a scriitorilor din întreaga lume. Corin Bianu reuşeşte să zugrăvească în mod pitoresc existenţa de zi cu zi din vremea lui Isus, înviind parfumul unei epoci apuse, iar emoţia pe care o transmite în paginile sale este de-a dreptul contagioasă.

CORIN BIANU s-a născut la 21 iunie 1946 în Pătroaia-Vale, Dâmboviţa. Locuieşte în Bucureşti. Absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti. A lucrat în administraţia de stat, apoi a fost consilier juridic la firme private şi instituţii, între care Ministerul Culturii.

Debut publicistic cu poezie la Amfiteatru în 1971, după care publică în Luceafărul, România literară, Săptămâna culturală a Capitalei, Urzica, Suplimentul literar-artistic al Scânteii Tineretului, Convorbiri literare, Litere, Orizont, Argeş, Sud, Climate literare, almanahuri s.a. Debut editorial cu romanul În bătaia vânturilor, Junimea, 1986.

Premiat în 1982 la Festivalul Naţional de umor de la Vaslui. Premiat de Societatea Scriitorilor Târgovişteni pentru romanele Zidul cel mai lung – 2007, Agremin şi încă ceva – 2008, Văcăreştii la amiază – 2011. A publicat că unic autor sau în colaborare cu Ioan Mamulas, lucrări de parapsihologie.

Atât în poezie cât şi în proză, abordează subiecte majore precum dezrădăcinarea omului, echilibrul iluzoriu dintre temporal şi atemporal, aspiraţia fiinţei spre eternitate. Tonul este meditativ, autorul trăieşte sub povara prezentului ce-l determină să creadă „În fluidul astral al cuvântului”, căruia i se-nchină „ca la o ţară înfloritoare / Pe care, cu cât mai mulţi o iubesc / Cu atât mai puternică fi-va / Şi nemuritoare”. Expresia e riguroasă, arhitecturală, iar romanele istorice se remarcă prin minuţiozitate în reanimarea artistică a evenimentelor şi a personajelor la timpul prezent, de către naratori numeroşi ce creează impresia de actualitate şi implică lectorul ca participant activ.

Număr de vizualizări :1352


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro