”Hesse pentru dezorientaţi”, de Allan Percy

nov. 17th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

În Colecţia Colibri a editurii Herald a apărut volumul ”Hesse pentru dezorientaţi – 66 lecţii de spiritualitate cotidiană cu Hermann Hesse”, de Allan Percy. Traducător: Anca Irina Ionescu.

Scriitor emblematic pentru literatura germană a secolului XX, în 1946 lui Hermann Hesse i s-a acordat Premiul Nobel pentru Literatură. Din opera lui răzbat teme precum singurătatea spirituală a artistului şi izolarea de lumea modernă. A stimulat interesul pentru gândirea orientală în lumea occidentală, iar lirismul şi fineţea prozei reprezintă amprenta sa personală.

În volumul de faţă, 66 de ilustrări ale înţelepciunii hessiene aşteaptă ca cititorul să-şi aplece atenţia asupra lor, pentru a învăţa cum să invite calmul în viaţa sa şi să se distanţeze de o existenţă prea agitată. Citatele atent selectate de Allan Percy invită la o schimbare pozitivă de atitudine şi de perspectivă, menită să aducă liniştea sufletească, toleranţa, bunăvoinţa faţă de sine şi faţă de lume.

***

„Omul nu este în niciun caz o fiinţă fermă şi durabilă, ci mai degrabă o schiţă şi o tranziţie, nu este altceva decât puntea îngustă şi periculoasă dintre natură şi spirit. Către spirit, către Dumnezeu îl îndeamnă imboldul cel mai intim; către natură, întoarcerea la mamă, îl atrage dorinţa cea mai intimă: între aceste două puteri viaţa lui oscilează, tremurând de teamă.”- Hermann Hesse

Număr de vizualizări :851


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro