Viena: S-a înființat Uniunea Jurnaliștilor Români de Pretutindeni

oct. 25th, 2015 | By | Category: Postcard

La inițiativa privată a Asociației „Mihai Eminescu” din Viena s-a înființat prima formulă asociativă a jurnaliștilor români din Diaspora, cu titulatura: Uniunea Jurnaliștilor Români de Pretutindeni.

La acest eveniment au participat: Angel Tîlvar – Ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni; Sandra Pralong – Consilier de stat pe probleme de Diaspora la Președinția României; Alina Hagima – Director General DPRRP; Bogdan Mazuru – Ambasadorul României la Viena; Irina Cornișteanu – Directorul ICR Viena; Simion Giurcă – Director ANT Viena.

La ședința de constituire a asociației au participat jurnaliști români din 11 țări europene, precum și din Canada și Israel. S-a evidențiat în cadrul ședinței faptul că după încercări nereușite de constituire a unei formule asociative a jurnaliștilor din Diaspora în 1999 și acum câțiva ani la Lyon, s-a reușit în sfârșit înființarea la Viena a Uniunii Jurnaliștilor Români de Pretutindeni.

În conducerea Uniunii Jurnaliștilor Români de Pretutindeni au fost aleși: Sorin Cehan – Președine (Germania); Laura Hanț – Prim-vicepreședinte (Austria); Doina Meiseles – Vicepreședinte (Israel); Kasandra Năsăudean Kalmann – Vicepreședinte (Spania); Andi Rădiu – Vicepreședinte (Italia); Ionuț Țene – Vicepreședinte (România); Ruben Doran – Secretar (Austria); Constantin Hanț – Trezorier (Austria).

Doamna consilier de stat Sandra Pralong a declarat că asistă la un moment important pentru Diaspora, când jurnaliștii români de pretutindeni se unesc, în sfârșit, pentru a oferi știri de calitate și bune pentru toți românii. Românii sunt interesați să citească știri despre românii din Diaspora. Domnul ministru Angel Tîlvar a afirmat că asistă la un eveniment serios, iar Departamentul Românilor de pretutindeni este deschis pentru a sprijini astfel de inițiative benefice unei corecte informări a românilor din țară și Diaspora.D-l ambasador Bogdan Mazuru a spus că e încântat că sediul central al uniunii este la Viena.

Un material realizat de Ionuț Țene

www.facebook.com/ziarul.occidentul.romanesc

occidentul-romanesc.com/viena-s-a-infiintat-uniunea-jurnalistilor-romani-de-pretutindeni/

Număr de vizualizări :954


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro