spot_img

Proiecții KineDok România, 25 de locații din 17 orașe

În perioada 19 octombrie – 1 noiembrie 2015, au loc 25 de proiecții KineDok România. Proiecțiile de film documentar din Europa Centrală și de Est sub marca KineDok continuă în România, dar și în celelalte țări participante la proiect – Cehia, Croația, Slovacia și Ungaria. În România, KineDok este coordonat de Asociația One World Romania și funcționează ca o platformă de distribuție alternativă de film documentar în medii informale. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul proiecțiilor.

Pe parcursul primelor trei luni, celor 12 orașe intrate inițial în circuit (Arad, Brașov, București, Constanța, Galați, Iași, Miercurea Ciuc, Oradea, Piatra Neamț, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Timișoara) li s-au alăturat alte cinci (Bârlad, Brăila, Focșani, Hunedoara, Odorheiu Secuiesc). Astfel s-a ajuns la un total de 25 de locații KineDok în 17 orașe din țară. Proiecțiile continuă în majoritatea acestor locații până în decembrie.

Alături de cineaști, protagoniști și de experți din domeniu, fiecare proiecție invită participanții la discuții libere, lejere, pe teme de actualitate. Intrarea este liberă la toate proiecțiile. În București, un card de fidelitate vă aduce, după participarea la cinci proiecții, un DVD din colecția One World Romania.

HIGHLIGHTS:

La Brașov, proiecțiile KineDok au loc în Cinemateca Patria (bd. 15 Noiembrie, nr. 50A). Au mai rămas aici patru filme de neratat, fiind singura ocazie când ele vor rula în Brașov: 30 octombrie – Normalizarea; 13 noiembrie – Joanna; 27 noiembrie – Turneul de la Besence; 10 decembrie – 1989. Toate proiecțiile încep de la ora 20:00. Facebook: www.facebook.com/cinematecapatria .

În București, la Make a Point, cu ocazia proiecției de joi, 22 octombrie (Turneul de la Besence), de la ora 20:00, va participa la dezbaterea cu publicul Petre-Florin Manole, membru al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, co-fondator al Centrului de Studii Rome al Universității din București. Discuția va fi moderată de Dragoș Ciulinaru, doctorand în cadrul Universității București, cu o cercetare centrată pe fenomenul migrației dintr-o perspectivă a drepturilor omului.  Facebook: www.facebook.com/makeapointpantelimon

O altă locație din București care organizează dezbateri constante și incitante este Frontline Club Bucharest: un punct și un prilej de întâlnire, atât pentru jurnaliștii români, cât și pentru reprezentanții societății civile dornici să dezbată pe marginea subiectelor aflate pe agenda publică, atât în România, cât și la nivel internațional. Frontline Club are ca scop susținerea și promovarea jurnalismului independent și a fost înființat în anul 2003 de către Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman și videoreporter în zone de conflict. Următoarea proiecție de la Frontline Club Bucharest are loc miercuri, pe 28 octombrie, de la 18:30, și aduce filmul documentar românesc aici… adică acolo, în regia Laurei Căpățână-Juller. Invitații vor fi anuntați în curând.  Facebook: www.facebook.com/FrontlineClubBucharest

Proiecția de la Turneul de la Besence de la Sfântu Gheorghe (Casa de Cultură Municipală), programată inițial pentru 12 octombrie, a fost reprogramată pentru data de 26 octombrie, tot de la ora 19:00.

PROGRAM:

Bârlad – Muzeul Vasile Pârvan

21 octombrie, 11:00, Recidiva

28 octombrie, 11:00, Normalizarea

Brașov – Cinemateca Patria

30 octombrie, 20:00, Normalizarea

Brăila – The Music Pub

19 octombrie, 20:30, Joanna

26 octombrie, 20:30, București, unde ești?

București

20 octombrie, 19:30, Fericiți până la adânci bătrâneți (Cinema Elvire Popesco)

22 octombrie, 20:00, Turneul de la Besence (Make a Point)

28 octombrie, 18:30, aici… adică acolo (Frontline Club Bucharest – The Institute)

29 octombrie, 20:00, Normalizarea (Make a Point)

Constanța – City HUB Biblioteca Colorată

30 octombrie, 20:00, 1989

Focșani – Soho Pub

25 octombrie, 20:00, Normalizarea

1 noiembrie, Sânge

Galați – Muzeul de Artă Vizuală

22 octombrie, 18:00, Turneul de la Besence

29 octombrie, 18:00, Normalizarea

Hunedoara – CAFE d’ART

21 octombrie, 20:00, Sugar Blues

28 octombrie, 20:00, Normalizarea

Miercurea Ciuc – Muzeul Secuiesc al Ciucului

22 octombrie, 20:00, Fericiți până la adânci bătrâneți

29 octombrie, 20:00, Normalizarea

Odorheiu Secuiesc – Sala Audiovizuală a Bibliotecii Municipale

28 octombrie, 17:00, București, unde ești?

Oradea – Moszkva Cafe

22 octombrie, 21:00, Fericiți până la adânci bătrâneți

29 octombrie, 21:00, Normalizarea

Sfântu Gheorghe – Casa de Cultură Municipală

26 octombrie, 19:00, Turneul de la Besence

Timișoara

21 octombrie, 20:00, Turneul de la Besence (Aethernativ)

27 octombrie, 20:00, Joanna (Ambasada)

28 octombrie, 20:00, Recidiva (Aethernativ)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508