Povestea Norei revine la Teatrul Odeon

oct. 16th, 2015 | By | Category: Eveniment

Duminică, 18 octombrie, și joi, 22 octombrie 2015,  ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon, se joacă „Eu. O casă de păpuşi”, o adaptare modernă a piesei „O casă de păpuşi” de Henrik Ibsen, în regia lui Carmen Lidia Vidu.

Un înger alb, îmbrăcat în negru, se aşterne pe scena unui teatru istoric, crescând în jurul sau o dezasamblare continuă a concepţiilor omeneşti despre relaţiile interumane, despre relaţiile de iubire şi, nu în ultimul rând, despre visele celor care încă mai cred în ele. Povestea celebrului personaj Nora se spune la Odeon într-o viziune proaspătă și emoționantă, provocând spectatorul la introspecție, la descoperire și vindecare, și include proiecții de film și muzică live, interpretată de o soprană ce poartă un cap imens de păpușă.

„Emoţia grea se adună în straturi adânci, se depune pe nesimţite şi, ca în toate spectacolele regizoarei, ameninţă cu implozia. Partitura excelent interpretată de actriţă, simfonia vocilor, live, off, vorbite, cântate, tempo-ul particular, proiecţiile care curg necontenit garantează reuşita ultimului experiment teatral semnat de Carmen Lidia Vidu.” (Cristina Rusiecki)

„Am fost la Odeon, la piesa Eu. O casă de păpuși, dar ce am văzut nu a fost deloc o piesă de teatru. Ce am văzut eu n-a semănat cu nimic din ceea ce am mai văzut sau îmi aminteam că aș fi văzut pe o scenă ( e adevărat, n-am mai fost demult la teatru din multe motive și scuze). O poveste grea, apăsătoare pe care am trăit-o atât de intens încât la final eram fericită. Am încercat să-mi dau seama cărui fenomen îi datorez starea de spirit opusă. Ei bine, a fost ca și cum tot mixul de cuvinte, joc, imagini, proiecții și muzică s-ar fi adresat unei părți anume ale creierului meu care a fost într-un fel de extaz multimedia. Totul atât de bine pus la punct, până în cel mai mic detaliu care, oricât de morbid sau deprimant, aducea cu el bucuria unei descoperiri. A fost incredibil, mi-a plăcut de am înnebunit (la propriu, căci am ieșit veselă după 50 de minute al naibii de triste) și, cum n-am mai trăit așa ceva, vă recomand.” (Ozzy.ro)

„Dacă până la această premieră, nu văzusem un recital actoricesc care întrece cu mult tiparul <şcolii de teatru>, îndrăznesc să spun că aici am asistat la o <lecţie deschisă> de artă actoricească.” (Dragoș Savu)

„Eu. O casă de păpuși este un fel de Sin City al teatrului, iar asta face ca totul să fie al dracu’ de altfel de tot ce ai văzut până acum. În mod cert, Eu. O casă de păpuși nu este o piesă pentru main stream. Este însă o opțiune excelentă pentru cei care au curajul să încerce și altceva, acei cărora lucrurile neclare sau definite în alți parametri, nu le creează panică, ci o provocare spre descoperire, spre cunoaștere. Femeile vor simți altfel piesa. Mult mai intens.” (Marius Mihalca)

„Eu. O casă de păpuşi”

Scenariu & regie: Carmen Lidia Vidu

Nora: Aura Călăraşu

Soprana: Cătălina Antal

Video: Cristina Baciu

Scenografia: Constantin Ciubotaru

Muzica originală: Ovidiu Chihaia

Teaser: youtu.be/vwiwP2-3rIk

Trailer: youtu.be/fCq2IyHBzUU

Blog: eu-o-casa-de-papusi.tumblr.com

Facebook event: www.facebook.com/events/898691763541126/

Mai multe detalii despre proiect pe cristinamodreanu.com/ibsen

Duminică 18 octombrie și joi 22 octombrie 2015, la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon

Rezervări la Casa de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42), între orele 11.30– 19.00 / 021 314 72 34

Număr de vizualizări :981


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro