Poetul şi jurnalistul Stejărel Ionescu lansează volumul “Cartea vieţii”

oct. 18th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 5 noiembrie 2015, ora 17.00, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva organizează lansarea volumului de versuri intitulat “Cartea vieţii”, 60 poeme la 60 ani, al căror autor este poetul şi jurnalistul Stejărel Ionescu,  apărut la Editura Măiastra din Tg. Jiu, într-o ţinută de grafică deosebită.  În cadrul lansării va avea loc un moment artistic susținut de Mihai Bodogan din Petroşani. Prezintă: Daniel Mariş şi Dumitru Dumitrescu.

Este cea de-a treisprezecea carte a autorului, personală, plus şapte antologii colective.

Volumul este lansat chiar în ziua în care poetul Stejărel Ionescu împlineşte 60 de ani, fiind născut la 5 noiembrie 1955, la Uroi (Simeria). Este absolvent al Universităţii de Tehnoeconomie Europeană (2004), Secţia Drept. De peste trei decenii este pasionat de jurnalistică şi poezie, primele articole în ziar apărându-i în 1975. În 1977 a publicat prima poezie, într-un ziar al Armatei, în timp ce era militar în termen. Pasiunea pentru poezie şi-a fructificat-o prin colaborarea cu cenaclurile literare „Ritmuri” din Deva şi „Flacăra” din Hunedoara. A fost un bun prilej de a cunoaşte poeţii consacraţi: Valeriu Bârgău, fraţii Ioan şi Eugen Evu, Neculai Chirica etc. A colaborat la ziare şi reviste literare, a făcut înregistrări la Radio-Timişoara. De asemenea, a participat la concursuri literare, unde a obţinut mai multe diplome şi premii. A activat la Cenaclul „Flacăra” (Hunedoara), Cenaclul de luni (Bucureşti) şi la Cenaclul prin corespondenţă (Târgovişte). Până în 1989, nu a reuşit să publice nicio carte, prima care a văzut lumina tiparului fiind volumul de versuri „Trandafirii de rouă”, apărut în anul 2000. În 2002 a urmat volumul „Tăcere şi singurătate”, în 2008, volumele „Somnul îngerului” şi „Lacrima – un nume sfânt”, în 2009, „Daţ’mi pace”, în 2010, „Cu Dumnezeu prin hergheliile de cai”. În anul 2012 a publicat volumul „Iarăşi mi se pregăteşte ceva”, în 2013, volumele „Dumnezeu ne poartă paşii prin hergheliile nopţii”, „Drumul sihaştrilor”,  „Castelul de nisip”, „Suflet nemuritor”, în anul 2014 fiind publicate: „Nemuritorii cuvintelor”, „Paradigme virtuale”, „Pe drumul oaselor”, „Rătăciri în timp”şi „ Cartea vieţii”.

Volumul aniversar „Cartea vieţii” , este chiar o carte a vieţii în care autorul îşi deapănă în versuri amintirile. Perioade din viaţa acestuia, trăite, văzute, despre sat, părinţi, bunici, copilărie, viaţa şi moartea, trecerea vieţii pe un alt tărâm necunoscut. Plecarea părinţilor fără ca aceştia să fie conduşi pe ultimul drum de părinţi, întoarcerea copiilor în pustiul curţii şi a casei.

Volumul cuprinde 60 poeme, câte unul pentru fiecare an de viaţa al scriitorului, un volum complect, compact în care iubitorii de poezie se pot regasii prin întoarcerea la copilărie. Se vor oferi autografe, la un pahar de vin aniversar unde se va putea purta un dialog, cititor-scriitor despre viaţa din carte şi din afara ei.

Număr de vizualizări :1013


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro