spot_img

Poetul şi jurnalistul Stejărel Ionescu lansează volumul “Cartea vieţii”

Joi, 5 noiembrie 2015, ora 17.00, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva organizează lansarea volumului de versuri intitulat “Cartea vieţii”, 60 poeme la 60 ani, al căror autor este poetul şi jurnalistul Stejărel Ionescu,  apărut la Editura Măiastra din Tg. Jiu, într-o ţinută de grafică deosebită.  În cadrul lansării va avea loc un moment artistic susținut de Mihai Bodogan din Petroşani. Prezintă: Daniel Mariş şi Dumitru Dumitrescu.

Este cea de-a treisprezecea carte a autorului, personală, plus şapte antologii colective.

Volumul este lansat chiar în ziua în care poetul Stejărel Ionescu împlineşte 60 de ani, fiind născut la 5 noiembrie 1955, la Uroi (Simeria). Este absolvent al Universităţii de Tehnoeconomie Europeană (2004), Secţia Drept. De peste trei decenii este pasionat de jurnalistică şi poezie, primele articole în ziar apărându-i în 1975. În 1977 a publicat prima poezie, într-un ziar al Armatei, în timp ce era militar în termen. Pasiunea pentru poezie şi-a fructificat-o prin colaborarea cu cenaclurile literare „Ritmuri” din Deva şi „Flacăra” din Hunedoara. A fost un bun prilej de a cunoaşte poeţii consacraţi: Valeriu Bârgău, fraţii Ioan şi Eugen Evu, Neculai Chirica etc. A colaborat la ziare şi reviste literare, a făcut înregistrări la Radio-Timişoara. De asemenea, a participat la concursuri literare, unde a obţinut mai multe diplome şi premii. A activat la Cenaclul „Flacăra” (Hunedoara), Cenaclul de luni (Bucureşti) şi la Cenaclul prin corespondenţă (Târgovişte). Până în 1989, nu a reuşit să publice nicio carte, prima care a văzut lumina tiparului fiind volumul de versuri „Trandafirii de rouă”, apărut în anul 2000. În 2002 a urmat volumul „Tăcere şi singurătate”, în 2008, volumele „Somnul îngerului” şi „Lacrima – un nume sfânt”, în 2009, „Daţ’mi pace”, în 2010, „Cu Dumnezeu prin hergheliile de cai”. În anul 2012 a publicat volumul „Iarăşi mi se pregăteşte ceva”, în 2013, volumele „Dumnezeu ne poartă paşii prin hergheliile nopţii”, „Drumul sihaştrilor”,  „Castelul de nisip”, „Suflet nemuritor”, în anul 2014 fiind publicate: „Nemuritorii cuvintelor”, „Paradigme virtuale”, „Pe drumul oaselor”, „Rătăciri în timp”şi „ Cartea vieţii”.

Volumul aniversar „Cartea vieţii” , este chiar o carte a vieţii în care autorul îşi deapănă în versuri amintirile. Perioade din viaţa acestuia, trăite, văzute, despre sat, părinţi, bunici, copilărie, viaţa şi moartea, trecerea vieţii pe un alt tărâm necunoscut. Plecarea părinţilor fără ca aceştia să fie conduşi pe ultimul drum de părinţi, întoarcerea copiilor în pustiul curţii şi a casei.

Volumul cuprinde 60 poeme, câte unul pentru fiecare an de viaţa al scriitorului, un volum complect, compact în care iubitorii de poezie se pot regasii prin întoarcerea la copilărie. Se vor oferi autografe, la un pahar de vin aniversar unde se va putea purta un dialog, cititor-scriitor despre viaţa din carte şi din afara ei.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508