Lansarea proiectului ”Pătratul istoric”

oct. 13th, 2015 | By | Category: Postcard

În perioada 5 octombrie – 15 noiembrie 2015, se va desfășura proiectul ”Pătratul istoric”, una dintre cele mai recente inițiative ale Asociației Sinaptica. ”Pătratul istoric”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, urmărește să pună în valoare monumentele istorice din județul Mehedinți. Implementarea proiectului este realizată de Asociația Sinaptica și de partenerul său, Consiliul Județean Mehedinți.

Pe durata proiectului vor fi realizate însemne QR de dimensiuni mari pentru 30 de monumente istorice din categoria A, care vor amplasate astfel încât să fie cât mai accesibile vizitatorilor. Însemnele vor conține informații de prezentare a monumentelor, care să suplinească sau să înlocuiască panourile de prezentare clasice. Pe lângă aceste însemne, va fi realizată o hartă interactivă, care va prezenta, într-o manieră atractivă, fiecare monument. De asemenea, vor fi realizate și broșuri de prezentare în format tipărit. Pentru asigurarea durabilității proiectului, în cursul lunii noiembrie vor fi realizate două ateliere de lucru, pentru 20 de participanți. Aceștia vor putea exersa realizarea de însemne QR, precum și diferite modalități atractive de interacțiune cu vizitatorii și de prezentare a patrimoniului cultural.

Pătratul istoric se adresează:

a)personalul organizațiilor care dețin sau administrează patrimoniu cultural construit

b)persoane interesate de turismul cultural care dețin un dispozitiv mobil cu funcțiune de citire și decodare QR code

Pentru mai multe informații despre proiect și despre patrimoniul cultural al județului Mehedinți vizitați www.sinaptica.ro/patratul-istoric.

Pentru noutăți în timp real, vă invităm să acordați “Like”/”Îmi place” paginii Facebook www.facebook.com/patratulistoric .

Număr de vizualizări :897


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro