In Memoriam Dan Cornel

oct. 29th, 2015 | By | Category: Eveniment

Vineri, 30 octombrie 2015, ora 19.00, la Terasa 2 Brazi (aleea Jupiter 14), Zidul de Hârtie organizează un eveniment cultural dedicat artistului plastic Cornel Dan (1948-2013).

După absolvirea Facultății de Arte Plastice din Iași a activat ca profesor de educație plastică și desen la Clubul Elevilor Suceava, la Școala Populară de Arte din Suceava și la școala din comuna Satu Mare.  A mai lucrat ca operator proiecționist la cinematografele din Rădăuți și Dornești, ca desenator tehnic la “Rulmentul” Suceava. A participat la nenumărate concursuri și expoziții naționale și internaționale, a realizat tapiserii, a făcut scenografie, a regizat și a jucat teatru, a făcut grafică în presă și ilustrații de carte și a realizat picturi murale în Suceava, Iași, Babadag etc.

A realizat o ultimă remarcabilă pictură murală de dimensiuni impresionante în cartierul George Enescu, în apropiere de domiciliul său, în exteriorul terasei 2 Brazi (La Americanu), aleea Jupiter 14, unde va avea loc și întâlnirea dedicată lui, începând cu ora 19.00.

Vor fi prezenți și vorbi despre creația și biografia sa artiștii plastici Constantyn Ungureanu-Box și Sorin Baciu. La final va avea loc și un recital al poeților Liviu Huzdup, Dan Cristian Iordache, Doru Mihai Mateiciuc, Florin Dan Prodan și Vlad Sibechi.

Număr de vizualizări :1258


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro