Horia Bădescu – „Roulette russe – Chants de vie et de mort“

oct. 12th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 15 octombrie 2015, la editura L’herbe qui tremble din Paris, va apărea volumul de poezie „Roulette russe – Chants de vie et de mort“ (Ruleta rusească – Cântece de viață și de moarte), al lui Horia Bădescu.

Redăm, în traducerea Cristinei Poterășoiu, poemul care dă titlul volumului:

RULETA RUSEASCĂ

Cântece de viață și de moarte

ȘI DINTR-O DATĂ

prea scurte devin zilele,

și tu nu reușești să observi

că lumina

a căzut

și de ea însăși

se retrage,

și dintr-o dată o vezi

la sfârșitul lucrurilor,

sfârșit care acum este

și al tău,

ștergând cu al său negru absolut

memoria umbrei care îți susține

viața.

Poet, prozator şi eseist român contemporan, Horia Bădescu s-a născut pe 23 februrie 1943  la Arefu, Argeş. Este creatorul speciei numită ronset. A scris trei romane, numeroase volume de poezie și eseuri. Lucrările sale sunt traduse în Franța, Belgia, Statele Unite, Macedonia, Bulgaria, Vietnam. A fondat, în 1991, Festivalul internațional de poezie „Lucian Blaga“.

Pentru mine, Horia Bădescu este poetul toamnelor „nebun de frumoase la Cluj“.

Cristina Poterășoiu

Număr de vizualizări :1298


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro