Festivalul Național de Artă Naivă, ediția a II-a, Oradea 2015

oct. 12th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 15 octombrie și vineri, 16 octombrie 2015, la Oradea, va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului Național de Artă Naivă. Alături de Asociaţia Artiştilor Naivi din România, organizator este anul acesta Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor, instituţie datorită căreia este posibilă această ediţie. Partenerul principal al festivalului este Muzeul Ţării Crişurilor, care pune la dispoziţie spaţiile expoziţionale şi vasta experienţă profesională.

Au confirmat până la această oră participarea circa 30 de artişti naivi din toată ţara (Iaşi, Bacău, Arad, Reşiţa, Bucureşti, Constanţa, Vaslui, Galaţi, Oradea), critici de artă renumiţi şi una dintre cele mai bune şcoli de arte din România, cea de la Botoşani. Evenimentul, de mare valoare pentru viaţa culturală a Oradiei, se va desfăşura alternativ la Muzeul Ţării Crişurilor, la Muzeul Aurel Lazăr şi la sala de conferinţe a Hotelului „Continental”.

Activităţile Festivalului Naţional de Artă Naivă, Oradea 2015, încep de joi, 15 octombrie, odată cu sosirea invitaţilor, cu o masă rotundă şi dezbateri. Ziua de vineri, 16 octombrie, începe cu un simpozion dedicat artei naive, organizat la ora 10:00 la Muzeul Aurel Lazăr de către prestigioasa Revistă Familia. La ora 12:30 are loc vernisajul expoziţiei naţionale de artă naivă, la Muzeul Ţării Crişurilor (Palatul Baroc), vernisaj urmat de un spectacol de teatru nescris. La ora 17:00 are loc conferinţa naţională a artiştilor naivi din România.

Parteneri: Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor, Revista Familia, Fundaţia Comunitară Oradea şi Asociaţia Rurbanizator.

Număr de vizualizări :1007


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro