Eugen Ovidiu Chirovici, revelaţia Târgului Internaţional de Carte de la Frankfurt!

oct. 28th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Editura Rao a trimis pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro un comunicat de presă despre cea mai recentă carte a scriitorului Eugen Ovidiu Chirovici, ”The Book of Mirrors” (”Cartea oglinzilor”), care a devenit un fenomen editorial internaţional. Potrivit ziarului The Guardian, „probabil că din contractele de publicare se va obţine o sumă cu şapte cifre“.

Romanul va apărea în ianuarie 2017 în Marea Britanie, dar drepturile pentru publicare au fost deja cumpărate de edituri din douăzeci şi şapte de ţări, cele mai importante fiind Century-Penguin Random House din Marea Britanie, Goldmann-Penguin Random House din Germania, Atria-Simon & Schuster din SUA. Franţa, Italia, Spania, Olanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Brazilia sunt de asemenea pe lista ţărilor în care The Book of Mirrors va fi tradusă. Ofertele continuă să sosească pe adresa agenţiei londoneze Peters Fraser & Dunlop (PFD) cu care autorul a semnat un contract de reprezentare.

În România, Eugen Ovidiu Chirovici este autorul Editurii RAO.

The Book of Mirrors este prin excelenţă romanul poliţist scris cu stil şi eleganţă literară, la capătul căruia cititorul află mai mult decât cine este criminalul. Acţiunea are în centrul său moartea unui profesor de la Universitatea Princeton, la sfârşitul anilor 1980. Când un agent literar din New York primeşte manuscrisul incomplet cu titlul Cartea oglinzilor nu ştie că va începe o investigaţie personală pentru găsirea asasinului. Scrisoarea însoţitoare, de la autorul textului, student la vremea întâmplării relatate, afirmă că sunt dezvăluite informaţii despre ce s-a întâmplat cu adevărat atunci. Confesiune sau revelaţie?

Despre noua sa carte, Eugen Ovidiu Chirovici spune: „Dacă imaginaţia noastră e capabilă să transforme aşa-zisa realitate obiectivă în altceva, într-una separată? Dacă mintea cuiva poate să rescrie un anumit eveniment ca un regizor de film? Despre aceste lucruri este vorba în Cartea oglinzilor.“

Rachel Mills, de la Peters Fraser & Dunlop, consideră că ne aflăm în faţa unui roman „incredibil şi foarte sofisticat despre o crimă misterioasă foarte bine prezentată“, iar Francesca Pathak, de la Century-The Random House Group, vede în The Book of Mirrors „o carte într-adevăr genială, care m-a prins de la prima pagină“.

Eugen Ovidiu Chirovici este economist, jurnalist şi scriitor. A debutat literar cu proză scurtă. La Editura RAO, cu care are o colaborare îndelungată, a publicat volumele: A doua moarte, Cine a ucis-o pe Nora Jones?, Hoodoo Creek, La broasca leşinată, Labyrinth.com, Misterele istoriei, O amintire de la Paris, Pulbere neagră, Puterea, Noua economie, Sanitarium, Suflete la preţ redus, Voodoo.

www.raobooks.com/raobooks_autori_detalii.php?a_id=210&l=1


Număr de vizualizări :1212


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro