Doina Ruști, invitată la Budapesta de Uniunea Scriitorilor Maghiari

oct. 22nd, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 29 octombrie 2015, ora 18.00, la Casa Scriitorilor Maghiari, Uniunea Scriitorilor Maghiari, Editura Orpheusz și ICR Budapesta organizează o dezbatere pe marginea romanului “Lizoanca la 11 ani”, recent tradus și în limba maghiară. Evenimentul este patronat de scriitorul Szentmártoni János, președintele Uniunii Scriitorilor Maghiari.

Alături de Doina Ruști, mai participă traducătoarea Szenkovics Eniko, scriitorii Eros Kingo și Kiraly Farkas, precum și Gabriela Matei, din partea ICR Budapesta.

Cartea Doinei Ruști a apărut recent la Ed. Orpheusz, din Budapesta, traducerea fiind finanțată de Centrul Național al Cărții, ICR.

Premiat de Academia Româna și tradus în italiană, spaniolă și germană, romanul „Lizoanca la 11” povestește despre un copil  dar și despre traume, iubiri, invidii şi crime petrecute în subteranele unui sat românesc. Povestea Lizoancei își are de fapt rădăcinile în urmă cu 40 de ani, când o eroare de interpretare declanșeaza 13 întâmplari, devenite în timp cauzele istoriei de azi.

Număr de vizualizări :811


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro