De Halloween, scriitorul Ciprian Măceşaru citeşte copiilor, la atelierul smARTkid de GROAZĂ

oct. 22nd, 2015 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 31 octombrie 2015, de la ora 11.30, la libraria Open Art, (Str. Pitar Moş, nr. 12),  scriitorul Ciprian Măceşaru va citi copiilor  din cel mai recent roman al său, „Super! Sunt un gândac!”, apărut la editura Humanitas.

Cum ar fi ca într-o bună dimineață să vă treziți că v-au crescut antene, că aveți un abdomen cafeniu și trei perechi de picioare de… gândac? Ar fi… SUPER! Așa a crezut Andrei… Dar cum au reacționat părinții, când în loc de băiețelul lor au dat cu ochii de creatura ciudată care avea chiar vocea lui? Ce au făcut colegii și profesorul de matematică atunci când de sub pătură a ieșit elevul-gândac?

Copiii care vor participa la atelierul smARTkid de GROAZA vor afla chiar de la autorul Ciprian Măceşaru de ce să fii gândac e …SUPER!

Atelierele smARTkid sunt un proiect de educaie experiențială al asociației 7ARTE, înființată în august, 2015.

Primele produse din cadrul proiectului smARTkid al Asociaţiei 7 ARTE sunt 4 cursuri de comunicare: scriere creativă, storytelling, lectură, jurnalism/blogging. Adaptate pe grupe de vârstă, workshop-urile smARTkid se desfasoară cu maximum 10 copii, unul sau doi antrenori de creativitate şi durează două ore. Fiecare modul tematic durează 4 săptămâni şi este descris în detaliu pe website-ul www.7arte.org

Proiectul smARTkid al Asociaţiei 7 ARTE îşi propune să ofere copiilor şi adolescenţilor libertatea de a experimenta şi de a “greşi”, de a se expune şi de a-şi converti slăbiciunile în puncte forte, de a inova şi a descoperi pasiunea pentru cunoaştere utilizând metodele învăţării experienţiale.

Învăţarea experienţială este procesul prin care cunoaşterea se produce datorită implicării directe, spre deosebire de educaţia formală care promovează predarea de cunoştinţe şi memorarea informaţiei transmise.

Atelierul smARTkid de GROAZĂ nu face parte din kitul de ateliere cu frecvență periodică. Este un atelier special, o interpretare creativă și educativă a sărbătorii de Halloween. Destinat copiilor cu vârste între 4 și 9 ani, atelierul le propune copiilor să își depășească frici și temeri creând personaje înfricoțătoare pe care le vor „învinge” scriind sau desenând o poveste cu happy-end. La atelier se va desena, se va decupa, se va scrie, se vor crea personaje din materiale diverse, se vor confecționa măști de groază și monstruleți înfricoșători.

Întâlnirea cu scriitorii contemporani şi oportunitatea de a obține autografe nu este o noutate pentru copiii care vin la atelierele smARTkid, susţinute chiar de scriitorii: Andra Rotaru, Claudia Groza (Lazar), Alexandra Mihalcea şi Livia Lucan-Arjoca. Inedit este faptul că noul volum al scriitorului Ciprian Măceşaru, „Super! Sunt un gândac!”, completeaza perfect tema atelierului „smARTkid de GROAZĂ”.

Atelierul smARTkid de GROAZĂ are loc la Librăria Open Art, începând cu ora 10.30, durează două ore, iar taxa de participare la atelier este 50 de lei.

Detalii despre eveniment sunt disponibile si pe pagina de facebook smARtkid, aici: www.facebook.com/events/104316789929635 /.

Pentru sesiunea de lectură și autografe, care începe la ora 11.30, intrarea este liberă.

În ambele situații, înscrierile se fac pe mail la adresa livia@7arte.org. Înscrierea este obligatorie pentru a putea asigura o cantitate suficientă de materiale necesare la confecționarea obiectelor înfricoțătoare.

Pentru detalii suplimentare despre proiectul smARTkid, accesați www.7arte.org sau contactați livia@7arte.org.

Număr de vizualizări :769


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro