Despre ”Politica minorităţilor din regimul ceauşist, anii 70-80”, la Institutul Balassi

oct. 26th, 2015 | By | Category: Postcard

Miercuri, 28 octombrie 2015, ora 19.00 , la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti (str. Gina Patrichi nr. 8), istoricul NOVÁK Csaba Zoltán ne va vorbi despre ”Politica minorităţilor din regimul ceauşist, anii 70-80”.

După instaurarea lui Ceauşescu politica minorităţilor practicată de partid s-a schimbat în mod esenţial. În urma liberalizării şi deschiderii relative, s-au ivit noi posibilităţi de integrare pentru elita politică şi intelectuală maghiară din România. Odată cu agravarea crizei economice şi politice, din a doua jumătate a anilor 70 s-a schimbat politica. Instituţiile minorităţilor au rămas fără conţinut, iar maghiarimea din România a fost exclusă din viaţa politică.

Comunicare în limba română.

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează lunar, din aprilie 2014, prelegeri despre istoria Transilvaniei de la 1848 până în prezent. Cu aceste evenimente Institutul îşi propune să consolideze o nouă etapă a dialogului ştiinţific între istoriografia maghiară şi română.

Ciclul de prelegeri se realizează cu sprijinul Bethlen Gábor Alap, în parteneriat cu Fundaţia pentru Viaţa Civică a Elevilor (Diákközéletért Alapítvány).

Număr de vizualizări :1266


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro