De pe Broadway pe Lipscani: „Bullets over Lipscani”, la Godot Cafe Teatru

oct. 20th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 22 octombrie 2015, la ora 21:45, la Godot Cafe Teatru (strada Blănari nr. 14 din Centrul Vechi), se joacă spectacolul „Bullets over Lipscani”.

Detectivul Kaiser Lupowitz este angajat de o roșcată focoasă să îl găsească pe… Dumnezeu.  Pe drum trece pe la un rabin, pe la un falsificator de artă şi ajunge la însuşi Papa. Rezultatul? O comedie cu umor fin, în stilul Woody Allen, în care detectivul ajunge să joace Mortal Kombat cu Moartea pe 100 de dolari, iar librăria Cărturești devine paravan pentru un bordel unde plătești pentru… discuții intelectuale. Parodia, comedia și ironia sunt la ele acasa într-un spectacol must-see: „Bullets over Lipscani”.

„Titlul Bullets over Lipscani face într-adevar o trimitere către faimosul film al lui Woody Allen, Bullets over Broadway, dar mai degrabă pregătește publicul pentru o adaptare a situațiilor din povestirile originale la viața din București, la mediul în care trăim cu toții”, spune actorul Dan Rădulescu.

„Scenariul producţiei Bullets over Lipscani, jucată la Godot Café-Teatru, înseamnă un colaj de texte adaptate de Eugen Gyemant cu fineţe şi subtilitate după trei povestiri ale lui Woody Allen: Mr. Big, Death Knocks şi The Whore of Mensa. Produsul final este un show electrizant, pe parcursul căruia se simte intervenţia unui regizor ce a asimilat cu suficient simţ critic universul lui Woody Allen astfel încât să îl livreze publicului într-o manieră originală. Graţie umorului subversiv şi detaşat, uşor de identificat în toate spectacolele care îi poartă semnătura, tânărul regizor demonstrează prin Bullets over Lipscani că nu este nevoie nici de compromis, nici de glume „in your face” pentru a pune în scenă o parodie de succes.” (Beatrice Lapadat)

„Bullets over Lipscani” este cel mai premiat spectacol din teatrul independent al ultimilor ani: premiul pentru Cel mai bun actor (Cătălin Babliuc) și Cel mai bun regizor (Eugen Gyemant) la Maratonul Teatrului Independent 2012 și premiul pentru Cel mai bun actor (Cătălin Babliuc) la prima ediție a Festivalului Național de Teatru Independent (2013).

„Bullets over Lipscani”

După texte de Woody Allen

Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc

Scenografia: Iza Tărțan

Afișul: Tudor Prodan

Regia: Eugen Gyemant

Rezervări la 02131 61 682 / 0736 414 244 / rezervari@godotcafeteatru.ro

Pentru mai multe amănunte despre proiectele regizorului Eugen Gyemant şi programul complet al spectacolelor, vizitaţi pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/EugenGyemant13.

Număr de vizualizări :876


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro