Conferință de presă – Festivalul Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil, Ediția a II-a

oct. 13th, 2015 | By | Category: Postcard

Joi, 15 octombrie 2015, începând cu ora 11.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc conferința de presă prilejuită de cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil, primul proiect de talie internațională din România ce onorează memoria excepționalei pianiste de origine română Clara Haskil, figură legendară a muzicii clasice de secol XX, unul dintre cei mai renumiți artiști de origine română în plan internațional, recunoscută deopotrivă atât de public, cât și de marii artiști ai vremii.

La eveniment, vor lua parte: Maia Morgenstern – actriță; Marius Constantinescu – jurnalist​, realizator de televiziune; Alina Azario – pianistă, director artistic al Festivalului. Amfitrion: Oana Boca Stănescu – manager cultural, coordonator Comunicare.

Cea de a II-a ediție a Festivalului (26 octombrie – 2 noiembrie 2015, Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu) aduce în fața publicului artiști străini de primă mărime, precum și artiști români de talie internațională. Pe lista invitaților din acest an se află nume precum: Alexander Schimpf – pianist german, câștigătorul Concursului Internațional de Pian din Cleveland SUA, în 2011, cu o bogată carieră internațională, Cristian Budu – pianist român stabilit în Brazilia, laureatul Concursului Internațional Clara Haskil, ediția 2013, Mauro Lo Conte – pianist de origine italiană, născut în Elveția, unul dintre cele mai bine cotate nume ale scenei internaționale contemporane, Volodymyr Lavrynienko – talentatul pianist ucrainean, distins cu premiului publicului Clara Haskil în cadrul concursului de pian din Deutscher Klavierwettbewerb Polnische Musik 2015 sau Cvartetul Arcadia – unul dintre cele mai aclamate și mai premiate cvartete românești ale ultimilor ani, Ștefan Tarara – recompensat cu premiul I al Concursului Internațional George Enescu, 2014. Lor li se alătură membrii Orchestrei Simfonice București, recunoscută pentru turneele sale mondiale de amploare, și Tiberiu Soare, unul dintre cei mai aclamați dirijori contemporani.

Într-un gest extraordinar, actrița Maia Morgenstern a decis să se alăture proiectului, cu un spectacol-lectură inedit, redând pe scena Sălii Thalia pasaje din corespondența dintre Clara Haskil și Dinu Lipatti, acompaniată la pian de Alina Azario.

Biletele s-au pus în vânzare în rețeaua www.bilet.ro și la Casa de bilete a Sălii Thalia, începând din data de 1 octombrie 2015, zilnic între orele 12.00 și 16.00. Informații la tel.: 0735.566.486.

FICH este un proiect cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Număr de vizualizări :985


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro