Concurs ”Peregrinări”, ediția a VII-a, proză scurtă

oct. 2nd, 2015 | By | Category: Postcard

Centrul de promovare „Itaca” – Dublin în parteneriat cu Grupul Media Singur organizează concursul ”Peregrinări”, ediția a VII-a, proză scurtă. Textele se trimit în perioada 1 octombrie – 15 noiembrie 2015.

Membrii juriului: Călin Sămărghițan (România), Cătălin Marin (România), Gabriela Căluțiu Sonnenberg (Spania), Emanuel Pope (Anglia),  Emanuel Stoica (Suedia), Viorel Ploeșteanu (Irlanda).

Regulament:

Textele se trimit în perioada 1 octombrie – 15 noiembrie 2015, orele 24.00 ale Irlandei, la adresa de e-mail centruldepromovaredublin@gmail.com

Fiecare participant va trimite proza scurtă în nume propriu și va primi un e-mail de confirmare în 48 de ore. Dacă nu primiți acest e-mail, vă rugăm să retrimiteți!

Tema concursului este liberă.

O singură proză, exclusiv în limba română, de maximum 5 pagini, în document word, A4, caracter de 12, Times New Roman, la 1 rând, obligatoriu cu diacritice și fără imagini care să însoțească textul. Dacă aceste cerințe nu sunt respectate, textele în cauză nu vor intra în concurs.

Textele participante la concurs nu trebuie să mai fi fost publicate anterior (pe suport de hârtie sau online).

Nu este permisă mediatizarea textelor pe parcursul desfășurării concursului, chiar dacă nu va exista și un vot al publicului.

Concurenții vor trimite în e-mail numele real și pseudonimul literar (dacă au unul), o fotografie jpg și adresa de domiciliu, pentru trimiterea premiilor după concurs (numai câștigătorilor, evident).

La concursul ”Peregrinări” pot participa toți scriitorii de limbă română, indiferent unde sunt stabiliți.

Vârsta minimă de participare este de 14 ani împliniți. Vârstă maximă nu se impune.

Nu se acordă mențiuni, diplome de participare și nu se face public votul juriului, luat individual.

Câștigătorii vor primi premiile în luna ianuarie a anului 2016, după ce va fi tipărit numărul 12 al revistei Itaca.

Textele vor fi postate de către organizator pe site-ul Centrului de promovare „Itaca” – Dublin

hopernicus.falezedepiatra.net/CentruldePromovareaCulturiiDUBLIN/

cu numere de ordine, păstrându-se astfel anonimatul până la desemnarea câștigătorilor.

După anunțarea câștigătorilor, în termen de câteva zile, vor apărea pe site și numele autorilor în dreptul fiecărui text.

Jurizarea se face în două etape. În prima fază, membrii juriului vor nota, în ordinea preferințelor, 10 texte, cu note de la 10 la 1, fără a repeta vreo notă, după care se face un clasament în care intră primele 10 texte cu cel mai mare punctaj cumulat. În faza a doua, din aceste 10 texte, membrii juriului vor nota numai 3 texte, acordându-le următorul punctaj: 5 puncte pentru locul I, 3 puncte pentru locul II și 1 punct pentru locul III.

Jurizarea se face între 17 și 30 noiembrie 2015, iar anunțarea câștigătorilor se va face pe 1 decembrie 2015.

Premii:

– Diplome tipărite

– Publicarea câștigătorilor în nr. 12 al revistei „Itaca” (oct., nov., dec. 2015)

– Câte un exemplar din ediția tipărită („Itaca” nr. 12)

– Câte o monedă irlandeză de 1 penny, din anul 1915

– Cărți cu autograf din partea membrilor juriului:

Călin Sămărghițan, pentru fiecare din locurile 1, 2 și 3, volumul său de versuri „Fardad”, Ed. PrintAtu, Sibiu, 2009

Viorel Ploeșteanu, romanul „Fantasme”, Ed. Mantaua lui Gogol, București, 2014; volumul de nuvele „Nae Boierul. Ploaia”, Ed. Singur, Târgoviște, 2014 și romanul „Ciorile albe”, Ed. MJM, Craiova, 2007.

Număr de vizualizări :1830


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro