spot_img

”Art on display”, ediția a doua

Joi, 15 octombrie 2015, începând cu ora 18:00, va avea loc la un vernisaj neconvențional, o promenadă urbană sub forma unui tur ghidat de artiștii paticipanți, la ”Art on display”- ediția a doua, care va începe cu locația din Bd. Mihail Kogălniceanu 35 (spațiul Villeroy & Boch) din harta ART ON DISPLAY și terminând la un pahar de vin în ultimul punct al hărții acestui proiect, cel din Bd. Carol I nr. 53 (spațiul Carol 53).

Începând cu 15 și până pe 25 octombrie 2015, a 2-a ediție a proiectului ART ON DISPLAY, finanțat de Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB prin programul cultural “Ești Bucureşti”, va anima vizual orașul București, transformându-l într-o galerie temporară de artă și găzduind în vitrinele magazinelor și în alte spații cu acces de pe bulevardele principale, expoziții și instalații site-specific.

Această abordare a spațiului urban își propune o reflecție asupra stadiului estetic actual al orașului, “forțând” un dialog cu excesul de imagini comerciale care ne populează viața de zi cu zi. Prin ritmarea traseului firesc în oraș cu lucrări și intervenții artistice se poate crea o tensiune între imaginile „seducției” construite de industria marketing-ului și cele generate de nevoia artiștilor de a-și revendica un spațiu vizibil și direct accesibil.

Cele 11 proiecte special produse pentru acest eveniment, ca urmare a invitațiilor lansate artiștilor de către Irina Botea (artist), și echipa Asociației Ephemair – organizatorul proiectului:  Suzana Dan (artist, manager cultural) și Silvia Rogozea (manager cultural), vor fi prezentate ca inserturi în spații care își vor reformula temporar funcționalitatea și identitatea obișnuită.

Artiștii participanți la cea de-a doua ediție a ART ON DISPLAY sunt: Octav Avramescu, Liliana Basarab, Larisa David, Jon Dean, Claude & Dersch, Gonzalo Escobar, Arantxa Etcheverria, Ioana Gheorghiu, Kiki Mihuță, Carmen Nistor, Bogdan Olaru, Delia Popa, Lucian Sandu Milea, Silllyconductor.

Vă așteptăm de-a lungul întregii perioade 15-25 octombrie 2015, la vizionarea a proiectelor artiștilor din vitrinele și spațiile exterioare participante: Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 35 (spațiul Villeroy & Boch), Pța. Gării de Nord nr. 1-3 (intervenție în spațiul Gării de Nord), Bd. Calea Victoriei nr. 143 (spațiul S&A Interior), Bd. Calea Victoriei nr. 141 (intervenție în spațiul din curtea Muzeului Național George Enescu), Str. Piața Amzei nr. 5 (spațiul A5), Bd. Calea Victoriei nr. 114 (spațiul Musette Kube), Bd. Calea Victoriei nr. 81 (spațiul As Travel), Str. Georges Clemenceau nr. 2 (spațiul The Art of Living Gallery), Str. Edgar Quinet nr. 9 (spațiul Cărturești Quinet), Bd. Carol I nr. 53 (spațiul Carol 53).

În zona spațiilor participante ART ON DISPLAY și pe site-ul proiectului www.artondisplay.ro vor fi disponibile hărți ale traseului propus, fiecare locație având semnalizată intervenția artiștilor din spațiul ei.

Dacă prima ediție a ART ON DISPLAY a atras atenția asupra Bulevardului Calea Victoriei, cele zece proiecte produse cu acea ocazie bucurându-se de aprecierea atât a publicului larg, cât și de cea a publicului fidel evenimentelor de artă contemporană, în acest an extindem proiectul atât în zona centrală a orașului, cât și în alte zone din oraș. În acest an ART ON DISPLAY a fost prezent deja în programul celei de-a 9-a ediții a Nopții Albe a Galeriilor, prin intervenții în spațiul Musette și în perimetrul exterior al Muzeului Național George Enescu, programul ESTIVAL ART ON DISPLAY din spațiul Musette Kube din Calea Victorei nr. 114 continuând pe toată durata verii, cu intervenții lunare ale artiștilor invitați.

ART ON DISPLAY București, ediția a 2-a, este un proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, finanțat de Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB prin programul cultural “Ești Bucureşti”

Partener instituțional: MNAC – Muzeul Național de Artă Contemporană

Partener juridic: Țuca, Zbârcea & Asociații

Parteneri: Muzeul Național Geoge Enescu, Cărturești, Corcova – Roy & Dâmboviceanu, Musette, The Art of Living Gallery, Villeroy & Boch, S&A Interior,  As Travel, CFR SA, Carol 53

Parteneri media: Revista Arta, Radio România Cultural, Radio France International, The re:art, Igloo, Zeppelin, TV City, Senso TV,  UNREST/ BUCHAREST, Bookblog, Weart.

Detalii despre participanți și proiectele prezentate în cadrul ART ON DISPLAY sunt disponibile pe  www.artondisplay.ro sau pe pagina de Facebook a Asociației Ephemair www.facebook.com/Asociatia.Ephemair

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508