„Despre Ierarhiile Divine”, la Librăria Bizantină

oct. 26th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 29 octombrie 2015, la ora 19:00, Librăria Bizantină (Str. Bibescu Vodă nr.20)  vă invită la o convorbire pe baza noului volum semnat de Madeea Axinciuc, apărut la Editura Humanitas: „Despre Ierarhiile Divine. Fascinația Unului și lumile din noi – Temeiuri pentru pacea religiilor”. Un trialog cu: prof. gr. Gheorghe Vlăduțescu, pr. prof. dr. Constantin Coman, prof. dr. Madeea Axinciuc. Lectura: Maia Morgenstern. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

„Ce mod de întelegere a lumii are un șaman care își schimbă, după voință, forma trupului? Ce înțelegere a lumii a avut Hristos când a mers pe mare? Hristos nu a pășit cu trupul pe apă, ci, prin înțelegerea diferită a ceea ce este, El a pășit, iar trupul l-a urmat. Forma trupului se schimbă, în cazul șamanului, pentru că ea urmează cu fluiditate mișcarea sufletului. Cauzalitatea prin legatura Unului înseamnă a asculta și a urma mișcarea sufletului. Ea survine numai dacă sufletul nu este (prea) îngreunat de trup, lăsându-se purtat, orb și în neștire, de acesta.” (Madeea AXINXIUC)

Madeea Axinciuc (n. 1976), în prezent profesor universitar doctor la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București, este director al programului interdisciplinar de Studii Religioase – Texte și Tradiții al Universității din București. A efectuat stagii de documentare și cercetare la Universitatea Ebraică din Ierusalim, Universitatea din Tel Aviv, Colegiul Noua Europă – Institut de Studii Avansate, Oxford Centre for Hebrew and Jewish Studies, Universitatea din Hamburg, Universitatea din Leiden. A susţinut o serie de prelegeri şi a publicat mai multe articole şi studii de specialitate în domeniul filozofiei religiei și al religiei comparate. Este director fondator al Programului de Studii Iudaice şi membru fondator al Centrului de Studii Medievale din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Volume publicate:   Profetul și oglinda fermecată. Despre imaginație și profeție în Călăuza rătăciților de Moise Maimonide, Humanitas, București, 2008;  Despre ierarhiile divine. Fascinaţia Unului şi lumile din noi, Humanitas, 2014; Despre ierarhiile divine. Fascinația Unului și lumile din noi – temeiuri pentru pacea religiilor, Humanitas, 2015.

Număr de vizualizări :1280


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro