”Interfața 3”, la Centrul de Teatru Educațional

oct. 10th, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 14 octombrie 2015, ora 19.00, la Centrul de Teatru Educațional ( Str. Lânăriei 93-95, sector 4) , va avea loc spectacolul INTERFAȚA 3. Spectatorii vor putea experimenta generarea de sunet din EEG și vor controla luminile spectacolului prin activitatea cerebrală. Schimbarea culorii luminilor de la verde la roșu mapează în timpul spectacolului trecerea de la o stare emoțională pozitivă la una negativă. Accesul este gratuit.

Copiii sub 14 ani au acces doar însoțiți de părinți.
Pentru că numărul de locuri este limitat, vă invităm să rezervați locurile la 0745 983 368 sau la dramacum@dramacum.org

Anul acesta, spectacolul va pleca într-un turneu național în 8 orașe după cum urmează:

30 octombrie – Timișoara, Teatrul Național din Timișoara, Studio UTU;

1 noiembrie – Oradea, Centrul Cultural – Comunitatea Evreilor din Oradea;

3 noiembrie – Tg. Mureș, Universitatea de Arte Tg. Mureș;

5 noiembrie – Baia Mare, Teatrul Municipal Baia Mare, Sala Studio;

7 noiembrie – Bistrița, Sinagoga; 8 noiembrie – Suceava, Sala Dom Polski;

10 noiembrie – Craiova, Teatrul Național „Marin Sorescu”, sala Studio;

12 noiembrie – Rm. Vâlcea, Teatrul „Anton Pann”, Sala Studio.

Spectacolul INTERFAȚA 3 chestionează discriminarea în societatea românească. Reacția la diferență este pusă în evidență atât la nivel vizual, cât și sonor. În timpul spectacolului cinci spectatori vor fi monitorizați cu aparatură EEG wireless cu 14 canale. Monitorizarea EEG arată graficul emoțional al subiecților la nivelul percepției spectatorilor sub forma muzicii și a luminilor generate în timp real.

Pentru construcția spectacolului au fost realizate interviuri cu supraviețuitori romi și evrei ai Holocaustului și cu membri ai comunității gay precum și ai altor comunități discriminate. Spectacolul urmărește contactul pe care aceștia îl au cu grupul cultural majoritar și surprinde mecanismele manipulative ale discriminării.

Echipa spectacolului: Cătălina Bălălău, Paul Dunca, Ionuț Niculae, Liviu Popa, Florin Ionuț Crăciun (Actori), Alexandru Berceanu (Regizor), Andreea Chindriș și Alexandru Berceanu (Dramaturgie), Cătălin Crețu (Compozitor), Grigore Burloiu (Programator), Ana Costea (Coregraf), Sabina Pavel (Scenograf), George Rotaru (Coordonator tehnic), Dan Olteanu (Operator lumini), Nadir Yusuf (Grafică).

Spectacolul inter@FAȚA a fost jucat în cadrul festivalului Temps D’Images în anul 2014, la CNDB și Teatrul Fix din Iași.

„Care este mecanismul de funcţionare al intoleranţei? În ce măsură diferenţa culturală motivează sau determină agresiunea? Care este răspunsul subconştient al fiecărui individ la violenţă sau abuz? Cu un material documentar excelent şi un concept îndrăzneţ, inter@FAŢA este un spectacol în lucru, iar finalizarea sa – restructurare, esenţializare, coerenţă conceptuală şi acurateţe de expresie – l-ar putea transforma într-un hit teatral” – Oana Stoica – Dilema Veche 2014.

dramAcum este o asociație activă în domeniul promovării și genererării de dramaturgie nouă activă din anul 2002. Proiectul INTERFAȚA 3 este o investigație dramaturgică asupra mecasnimelor discriminării și totodată o coloborare interdisciplinară între artiști, ingineri și neuroștiință pentru lărgirea mijloacelor de expresie performative. Mai multe informații despre dramAcum și proiectul INTERFAȚA 3 pe site-ul dramAcum sau pagina de facebook.

Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural „Ești București” 2015 al Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB și de Administraţia Fondului Cultural Naţional-AFCN.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Parteneri principali: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Institutul Național de Studiere a Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Centrul de Teatru Educational Replika.

Parteneri Strategici: Teatrul Național din Timișoara, Comunitatea Evreilor din Oradea; Universitatea de Arte Tg. Mureș; Teatrul Municipal Baia Mare, Fundația culturală “Societatea de Concerte”, Bistrița, Sala Dom Polski, Suceava; Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova, Teatrul „Anton Pann”, Rm. Vâlcea.

Parteneri Media: Radio Tananana, Observator Cultural, Yorick, Ziarul Metropolis, Sub25, Revista Teatrală Radio, Cărturești, Șapte Seri,Realitatea.net, Publikon Magazine, Orașul meu, Calendar Evenimente, onlinegallery.ro, andreigindac.com, ileanaandrei.ro, Intermedia TV, orasulsuceava.ro, jurnalulmm.ro.

Număr de vizualizări :1199


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro