”Early Brunch” cu Caroline Paul şi Wendy MacNaughton, în Grădina Verona

oct. 7th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 11 octombrie 2015, ora 10.30, sub pergola din Grădina Verona sunteți invitați să povestim despre pisici, ilustraţii, întâmplări adevărate, cărţi şi multe altele. Bem cafeaua de duminică alături de ilustratoarea Wendy MacNaughton, de scriitoarea Caroline Paul, autoarele noului titlu Vellant, ”Pisica pierdută. O poveste adevărată despre iubire, disperare și tehnologie GPS” şi de Cristian Lupşa, Editor Decât o Revistă.

Wendy MacNaughton se numără printre invitaţii ediţiei 2015 ”The Power of Storytelling” – cei prezenţi în sală ştim că se vor bucura să o revadă, iar cei care urmăresc evenimentul au ocazia să o cunoască.

Ce fac animalele noastre de companie atunci când nu suntem în preajmă?

Caroline Paul și Wendy MacNaughton ne oferă o privire înduioșătoare şi plină de umor asupra modalităţilor prin care au urmărit aventurile iubitului lor motan Tibby folosind resurse dintre cele mai diverse, de la detectivi cu abilităţi spiritiste la camere de luat vederi şi tehnologie GPS.

Caroline Paul era în convalescenţă după un accident şi lucrurile păreau să nu se poată înrăutăţi. Apoi însă îndrăgitul Tibby a dispărut. Împreună cu partenera sa, ilustratoarea MacNaughton, a deplâns dispariţia, pentru ca doar câteva săptămâni mai târziu motanul să reintre nonşalant în vieţile lor. Wendy şi Caroline au fost extatice. Motanul lor timid şi anxios devenise un adevărat aventurier. Unde fusese? Şi, mai ales, ajunsese să iubească pe altcineva mai mult? Folosind tehnologia GPS, camere video, detectivi de animale şi spiritişti, autoarele Pisicii pierdute pornesc o anchetă pentru a descoperi viaţa secretă a motanului lor. Povestită cu multă căldură de scriitoarea Caroline Paul şi ilustrată jucăuș de Wendy MacNaughton, aceasta este povestea urmăririi meticuloase a unei pisici, spusă pentru toţi cei care, la un moment dat, au făcut ceva extraordinar din iubire. Caroline Paul este autoarea romanului istoric East Wind, Rain și al volumului de memorii Fighting Fire.

Desenele lui Wendy MacNaughton au fost publicate în New York Times şi Wall Street Journal

”Învestite ca suveranele internetului, pisicile au avut o carieră admirabilă ca instrumente creative şi muze literare în cărţile pentru copii ale lui Joyce, poemele lui T. S. Eliot, scrisorile lui Hemingway şi nenumărate versuri. Însă cu greu se poate spune că o poveste cu pisici a fost vreodată atât de mult despre pisici, dar şi despre mult mai multe ca Pisica pierdută: o poveste adevărată despre iubire, disperare şi tehnologie GPS, de fostă-pompier-devenită-scriitoare Caroline Paul şi remarcabila ilustratoare Wendy MacNaughton, o amintire înduioşătoare, plină de imaginaţie, infuzată cu umor şi umanitate în egală măsură.”- Brain Pickings

Număr de vizualizări :868


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro