Trompetistul Sergiu Cârstea, la Yofi-Brass Festival

sept. 14th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 17 septembrie 2015, ora 19:00, la Ra’anana Music Center (Str. Etzion nr.48, Ra’anana),  Sergiu Cârstea va participa la un concert de trompetă alături de Ram Oren, Tamir Akta și Yigal Meltzer. Institutul Cultural Român de la Tel Aviv sprijină prezența trompetistului Sergiu Cârstea în Israel, în cadrul proiectului Yofi-Brass Festival organizat la Ra’anana Music Center în perioada 16-18 septembrie 2015. De asemenea, va susține un master class pentru studenții Raanana Music Center. Programul festivalului cuprinde concerte și master classes cu muzicieni din Israel și invitați din străinătate. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimente pentru public (intrarea liberă, în limita locurilor disponibile):

Miercuri, 16 septembrie 2015

16:00 Master Class (trompetă), Marco Pierobon

17:30 Master Class (trompetă), Sergiu Carstea

20:00 Concert – ‘Campana’ Brass Quintet: Dan Varon, Tamir Akta (trompetă), Oded Meir (trombon), Michael Altschuler (corn francez), David Buch (tubă)

Joi,  17 septembrie 2015

16:00 Master Class (trompetă), Ram Oren

17:30 Master Class (trompetă), Yigal Meltzer

20:00 Concert – Ansamblu de trompete: Sergiu Carstea, Ram Oren, Tamir Akta, Yigal Meltzer

Muzică de: Theodore Holdheim, Marcello Allesandro, Eric Ewazen, George Enescu, George Gershwin și alții.

Vineri, 18 septembrie 2015

11:00 Prelegere (în limba engleză) de Dan Varon, psiholog și trompetist: „How to deal with onstage anxiety”

12:00 Master Class (trombon), Micha Davis

14:00 Concert – Ansamblu de corn francez

Muzică de: Yehezkel Braun, Gunther Schuller, Michael Damian, Luigi Cherubini

Sergiu Cârstea este șef de partidă trompetă (principal) la Opera Națională din Timișoara și profesor la Facultatea de Muzică a Universității de Vest din Timișoara și la Universitatea Națională de Muzică din București. Susține cursuri de măiestrie interpretativă ca professor invitat în țară și străinătate. Susține concerte în calitate de solist pe scene din țară și din străinătate. Este autorul manualului „Metodă de studii tehnice modern pentru trompetă” (2006, Editura Universității de Vest din Timișoara). Este membru fondator al cvintetului „Moldova Brass” de la Chișinău, fondator și președinte al Asociației de Instrumentiști-Alămuri „ROMANIAN BRASS SOCIETY”, fondator și director artistic al Concursului Internațional de Alămuri din Timișoara, membru al juriului la diferite concursuri internaționale de interpretare la instrumentele de suflat. A absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală a Institutului de Stat al Artelor „Gavriil Muzicescu” din Chișinău și a urmat studiile postuniversitare ale Conservatorului Național Superior de Muzică din Paris la clasa prof. P.Thibaud, A.Cure, J.Douay.

Ra’anana Music Center, cunoscut și sub numele de Conservatorul din Ra’anana, este cea mai mare instituție de gen din Israel, cu școală de muzică pentru aproximativ 1000 de cursanți, elevi și studenți și auditorium cu 180 de locuri.

ICR Tel Aviv mulțumește organizatorilor Liran Bar-El și Tamir Akta.

Număr de vizualizări :899


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro