Seară literară cu Ştefan Baghiu şi Ernest Wichner, la Literaturhaus Viena

sept. 25th, 2015 | By | Category: Eveniment

Luni, 28 septembrie 2015, la ora 19.00, are loc la Literaturhaus Viena (Zieglergasse 26A, 1070 Viena), o seară literară în compania poetului Ştefan Baghiu, a scriitorului şi directorului Literaturhaus Berlin, Ernest Wichner şi a actorului austriac Till Firit.

Ştefan Baghiu a publicat în urmă cu doi ani primul său volum de poezie, intitulat „Spre Sud, la Lăceni“, tradus în limba germană de Ernest Wichner. În cadrul evenimentului de la Literaturhaus Viena, Ernest Wichner îl prezintă pe tânărul autor Ştefan Baghiu şi recită poezii din propriul său volum „bin ganz wie aufgesperrt“. Totodată, actorul Till Firit recită poeziile în limba germană semnate de Ştefan Baghiu.

Evenimentul, organizat de KulturKontakt Austria, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Viena şi Literaturhaus Viena, va fi moderat de Ernest Wichner. Lecturile vor fi acompaniate muzical de Yorgos Nousis (chitară).

Ștefan Baghiu s-a născut în anul 1992 în Piatra Neamţ. A studiat, secţita filologie româno-franceză la Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca. Autorul a lansat primul său volum de poezii în anul 2013, la editura Cartea Românească, volumul fiind primit favorabil de criticii literari. Ştefan Baghiu este rezident la Viena în lunile august şi septembrie în cadrul programului Writer in Residence organizat de KulturKontakt Austria şi Cancelaria Austriacă pentru Cultură.

Ernest Wichner s-a născut în anul 1952, în Guttenbrunn, România. Locuieşte şi lucrează din anul 1975 în Germania, fiind director al Literaturhaus Berlin din anul 2003. A publicat o serie de volume de poezie, dintre care amintim ultimele volume: „bin ganz wie aufgesperrt“ (Heidelberg 2010) şi „Neuschnee und Ovomaltine“ (Berlin 2010). Ernest Wichner a realizat numeroase traduceri din limba română în limba germană, printre care şi volumul „Kinderland“ („Der erste Horizont meines Lebens“, ed. Zsolnay) de Liliana Corobca.

www.rkiwien.at | www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :1273


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro