Se vor deschide înscrierile pentru Forumul Cultural de la Bruxelles

sept. 1st, 2015 | By | Category: Postcard

Joi, 26 noiembrie și vineri, 27 noiembrie 2015, se va desfășura Forumul Cultural de la Bruxelles. Forumul are loc din doi în doi ani și este principalul eveniment emblematic pentru domeniul culturii organizat de Comisia Europeană. Ediția de anul acesta va fi prima din actualul cadru de finanțare, Europa Creativă 2014-2020, și va reuni aproape 800 de participanți: decidenți politici, profesioniști și experți din domeniul culturii, reprezentanți ai instituțiilor Uniunii Europene, dar și de la nivel național și local.

Forumul își propune să încurajeze cooperarea culturală și să funcționeze ca o platformă de informare despre programele și politicile UE în sectoarele culturale și creative. De asemenea, evenimentul reprezintă o oportunitate de networking și identificare de parteneri pentru proiecte europene.

Programul de anul acesta cuprinde trei sesiuni plenare la care participă vorbitori de renume și de la nivel înalt din domeniul culturii. Fiecare sesiune este axată pe una dintre cele trei priorități ale Agendei Europene pentru Cultură: dimensiunea socială și dialogul intercultural; creativitatea și inovarea; cultura și relațiile internaționale.

Sesiunile vor include și o parte consistentă de dezbatere cu publicul. Cei care nu pot fi prezenți la Forum, vor putea urmări discuțiile din cadrul panelurilor în direct prin web-streaming.

Înscrierile se vor deschide în scurt timp. Detalii pe pagina Comisiei Europene.

ec.europa.eu/culture/events/2015/1126-culture-forum_en.htm?utm_source=Operatori+General+Cultura&utm_campaign=9ca2b96036-Newsletter_General_Septembrie9_1_2015&utm_medium=email&utm_term=0_bc4842af8b-9ca2b96036-179478073

Număr de vizualizări :649


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro