Scriitorul Dan Mircea Cipariu a înregistrat la secretariatul USR o “Înştiinţare publică”

sept. 13th, 2015 | By | Category: Postcard

Vineri, 11 septembrie 2015, scriitorul Dan Mircea Cipariu, Președintele  Filialei  Bucureşti Poezie  – Uniunea Scriitorilor din România, a înregistrat la secretariatul USR, cu numărul 796, o “Înştiinţare publică” adresată Consiliului USR, convocat în şedinţă extraordinară de Preşedintele Nicolae Manolescu pentru luni, 14 septembrie 2015, ora 11.00. AgenţiadeCarte.ro publică integral textul acestui document.

Către Consililiul Uniunii Scriitorilor din România

ÎNȘTIINȚARE PUBLICĂ

Subsemnatul Dan Mircea Cipariu, Președinte al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Bucureşti Poezie, având în vedere convocarea în ședință extraordinară a Consiliului Uniunii Scriitorilor din România pentru data de 14 septembrie 2015, în conformitate cu prevederile art. 7 și urm., art. 20 și urm. și ale art. 36 și urm. din Statutul USR, ale O.G.26/2000, cu completarea prevederilor Noului Cod civil și a Constituției României, în calitate de Președinte al Uniunii Scriitorilor din România-Filiala București Poezie, cât și în calitate de membru al Consiliului Uniunii Scriitorilor din România, vă aduc la cunoștință următoarele:

În urma constatării abaterilor de la prevederile legale cu privire la modificările statutare ale USR operate în anul 2009 și, respectiv, în anul 2013, aduse și anterior la cunoștința publică a Uniunii Scriitorilor din România, dar fără rezultat; având în vedere inducerea în eroare continuă a tuturor membrilor USR de către conducerea USR prin lipsa transparenței și acțiunilor abuzive, în data de 3 septembrie 2015, am depus o cerere de intervenție în temeiul art. 61 alin.(1) și (2) , art. 62 alin.(1) și (2), art. 64, art. 65 și art. 66 din N.C.P.C., cu respectarea prev. art.192 și urm. N.C.proc.civ. și a dispoziţiilor din O.G. nr.26/2000 cu modificările și completările ulterioare,  la cererea de chemare în judecată a USR de către dl. Cristian-Gheorghe Popescu, care solicită anularea unor prevederi statutare ale USR și constatarea abaterilor grave de la prevederile legale.

Față de cele mai sus precizate, având în vedere cererea de intervenție formulată, în situația în care Consiliul Uniunii Scriitorilor din România pune în discuție suspendarea sau excluderea subsemnatului din USR, pe cale de consecință, atât în calitate de Președinte al Uniunii Scriitorilor din România -Filiala București Poezie, de membru USR, suspendat sau exclus, îmi rezerv dreptul de a soluționa prezenta cauză atât pe cale civilă, cât și pe cea penală prin intermediul instanțelor de judecată, cât și altor instituții abilitate, cu tragerea la răspundere a tuturor părților implicate.Amintesc precizarea din Statutul USR, art. 33,: „AGF întrunită în sesiune extraordinară îl poate revoca pe Preşedintele Filialei, precum şi Comitetul ales”. Solicit să nu se ia nicio măsură de natură statutară în absenţa mea prin care să mi se lezeze drepturile de membru al USR. Pe 14 septembrie 2015 nu voi putea fi la Consiliul extraordinar al USR convocat de dl. Preşedinte Nicolae Manolescu pentru că sunt invitat la o întâlnire internaţională, la Chişinău, organizată de IFRRO, the International Federation of Reproduction Rights Organisations, şi Guvernul Republicii Moldova. Precizez faptul că nu am absentat până în acest moment de la şedinţele Consiliului USR şi nu intru sub incidenţa art. 22 din Statutul USR.

Președinte USR Bucureşti Poezie,

Dan Mircea Cipariu

Număr de vizualizări :1279


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro