„Roboțelul de Aur”, în premieră la Gala “Docuart Fest 2015”

sept. 25th, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 30 septembrie 2015, ora 19.30, la Cinemateca Eforie, debutează ediția a 4-a a festivalului de film documentar românesc “București Docuart Fest”. Va fi proiectată în premieră națională producția „Roboțelul de Aur”, în regia tinerilor Mihai Dragolea și Radu Mocanu. Acesta din urmă a studiat Regie de Film și a absolvit Esra Paris, iar Mihai este absolvent al Universității Babaș-Bolyai, Facultatea de Film și TV.

“Docuart Fest 2015” deschide această ediție cu unul dintre cele 26 de filme documentar selectate în cadrul competiției, dar și cu o expoziție creativă.

Documentarul acestora urmărește povestea unei jucătoare românce de box multiplă campioană europeană și mondială. După ce a fost abandonată, a trăit o viață violentă, în derivă și disperare până la vârsta de 20 de ani. Steluța Duță a fost descoperită de antrenorul și părintele său adoptiv, Constantin Vocilaș. Protagonista, alături de antrenor și cei doi regizori care s-au ocupat în exclusivitate de aducerea la viață a materialului prezent la London East End Film Festival vor lua parte la eveniment, urmănd să susțină o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul după încheierea proiecției.

De asemenea, de la ora 18:30, are loc vernisajul artiștilor Raluca și Matei Arnăutu, expoziția acestora, „Noise and Silence”, fiind liberă de urmărit la Cinemateca Eforie în perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2015.

Accesul la Gala de deschidere se face pe baza completării unei invitații online.

Pentru înscriere –> http://bit.ly/1Jrus9l

București Docuart Fest se desfășoară în perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2015, având intrarea liberă pe întreg parcursul proiecțiilor stabilite la Cinemateca Eforie și Cinema Muzeul Țăranului Român, urmând să aducă spectatorilor producții de film documentar românesc recent realizate, masterclass-uri, dezbateri și activități culturale adiacente.

Ediția din acest an este realizată de asociația Docuart cu sprijinul UCIN (Uniunea Cineaștilor din România), partener principal Muzeul Național al Țăranului Român.

Număr de vizualizări :1050


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro