Prima dezbatere din seria „Avem nevoie de cultură”, la Institutul Cultural Român

sept. 15th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 17 septembrie 2015, de la ora 16.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București) va avea loc prima dezbatere din seria „Avem nevoie de cultură“.  Vor participa Doru Costea, avocat, Vintilă Mihăilescu, antropolog, directorul Departamentului de Sociologie al Facultății de Științe Politice, Universitatea București, Andreea Răsuceanu, scriitoare și critic literar, Claudia Șerbănuță, director al Bibliotecii Naționale, și Radu Boroianu, președintele ICR. Moderator: Dragoș Ghițulete.

Cultura care ne unește, culturile care ne diferențiază. Cultura care se cuvine susținută și creativitatea care evoluează în afara unui cadru prestabilit. Patrimoniu cultural și prezent polifonic. Nevoia de cultură și necesitățile instituționale ale culturii. Pornind de la aceste distincții, participanți la dezbaterile din seria inițiată acum de Institutul Cultural Român vor răspunde, prin dialog, unei duble interogații: ce poate face cultura pentru fiecare dintre noi și ce putem face noi, ca societate, pentru cultură. Invitații, personalități active în domenii diverse, vor acoperi un spectru larg, corespunzând unei înțelegeri cuprinzătoare a fenomenului cultural.

Accesul publicului la dezbateri este liber.

Număr de vizualizări :969


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro